"Idiota", ki sta surfala na želvi, lahko doleti astronomska denarna kazen

"Ob koncu tedna sva surfala na želvi, stari …" je ob fotografiji na Facebooku zapisal za zdaj še neznani moški, ki je s prijateljem in pločevinko piva v roki prejšnji konec tedna poziral, stoječ na oklepu velikanske želve.

"Idiota", ki sta surfala na želvi, lahko doleti astronomska denarna kazen
Foto: Facebook

Incident se je zgodil na plaži avstralskega otoka Fraser na severovzhodu Avstralije. Celoten otok spada v območje naravnega parka Great Sandy, kar pomeni, da je kakršnokoli nadlegovanje živali najstrožje prepovedano in kaznivo dejanje.

To ni ustavilo dveh prijateljev, ki sta prejšnji konec tedna stopila na hrbet želve, se na njej fotografirala in fotografijo objavila na Facebooku. Tisti, ki je fotografijo delil z mediji, je zakril ime uporabnika, ki jo je naložil na družbeno omrežje, zato njuni identiteti še nista znani. 

Foto: Facebook

Primer zdaj preiskujejo skrbniki naravnega rezervata. Kot je eden od njih povedal za lokalni medij Fraser Coast Chronicle, je bila želva ob nastanku fotografije najverjetneje že mrtva. Če bodo ugotovili, da ni bilo tako, lahko fanta doleti denarna kazen v višini kar 14 tisoč evrov. 

"Mrtva želva ali ne – fanta sta idiota in upam, da jima bodo ljudje na Facebooku to tudi povedali," je dejal eden od skrbnikov naravnega parka. 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano