SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

IBM bo investiral (še) milijardo dolarjev v Linux

1

termometer

Naložba sledi dobrih 12 let po tem, ko je IBM namenil prvo milijardo dolarjev v operacijski sistem, ki je šele vstopal v komercialna podatkovna središča.

Ameriški proizvajalec računalnikov tako želi še okrepiti pomen tega odprtokodnega operacijskega sistema v svojih strežnikih, a kot poudarjajo, to nikakor ne pomeni, da želijo preseliti svoje obstoječe stranke na njihovem lastnem operacijskem sistemu AIX na odprtokodni Linux. Linux bodo namenili predvsem obdelavi velike količine podatkov, računalništvu v oblaku, analitiki in podatkovnim skladiščem, so še povedali.

Eden od prvih korakov v to smer bo tudi vzpostavitev novega središča Power Systems Linux Center v francoskem mestu Montpellier.

Linux je danes našel svoje mesto v skoraj vseh podatkovnih središčih na svetu. Med drugim ga uporabljajo tudi nekatere od največjih internetnih podjetij na svetu, kot sta Facebook ali Google. Analitiki poročajo, da je Linux nameščen na 23 odstotkih vseh novih strežnikov, medtem ko ima Microsoft s strežniki Windows približno 49-odstotni delež. Microsoft sicer vztraja, da Linux krši številne patente, a uporabnikov Linuxa to ni prestrašilo ali odvrnilo od tega odprtokodnega operacijskega sistema.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin