Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
5. 1. 2016,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Huawei Swarovski Google nosljive naprave

Torek, 5. 1. 2016, 16.29

8 let

Huawei v Las Vegasu z velikimi pričakovanji in več novostmi

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V ospredju sta njihov najzmogljivejši pametni telefon do zdaj Mate 8 in nov nabor pametnih ur z modnim poudarkom, pisanim na kožo nežnejšemu spolu.

Medtem ko bosta največja svetovna proizvajalca mobilnih telefonov Samsung in Apple predstavitve svojih letošnjih novosti po vsej verjetnosti prihranila za pozneje, bodisi za nekega od poznejših dogodkov, kot je Mobile World Congress v Barceloni, bodisi za lasten predstavitveni dogodek, je sejem potrošniške elektronike CES v Las Vegasu izjemna priložnost za azijske proizvajalce, ki imajo v svojih domovinah (in še kje) odlične prodajne rezultate, v Severni Ameriki pa so nekako še neznani. Svetovni juriš Kitajski Huawei je lani na trg poslal 108 milijonov pametnih telefonov (44 odstotkov več kot leto prej), kar je gotovo prispevalo k njihovemu skupnemu lanskemu prihodku okrog 19 milijard evrov (skoraj 70 odstotkov več kot let prej). Marca lani so postali najmočnejša blagovna znamka pametnih telefonov v svoji domovini, vsaj dela tega uspeha pa želijo preslikati tudi na druge svetovne trge. V Evropi jim gre, kot pravijo, dobro, Severna Amerika pa zanje za zdaj še ostaja siva lisa.

Za en dan dela napolnjen v pol ure Tako ne preseneča, da so Las Vegas izbrali kot priložnost za odločen preboj svojih prvih letošnjih novosti, med katerimi izstopa pametni telefon Mate 8. Prepričani so, da so v njem zajeli najnaprednejšo dostopno tehnologijo pametnih telefonov s poudarkom na zmogljivosti in podaljšani avtonomiji akumulatorja, katerega nazivna kapaciteta je 4.000 miliamperskih ur. Ponaša se tudi s tehnologijo hitrega polnjenja, ki po zagotovilih proizvajalca poskrbi, da je že v 30 minutah akumulator napolnjen za ves dan dela.

Novinec ima Huaweiev uporabniški vmesnik EMUI 4.0, ki temelji na operacijskem sistemu Android 6.0 (Marshmallow). Proizvajalec med drugim še navaja, da je čitalnik prstnih odtisov pri preverjanju uporabnika ob odklepanju zaslona še zanesljivejši pri razpoznavanju, zaradi spremenjenega dizajna tipala pa tudi še enkrat hitrejši. Prstne odtise je mogoče uporabiti tudi pri mobilnem plačevanju, za dodatno varnost podatkov pa poskrbi sprotna enkripcija, ki jo omogoča zmogljiv procesor.

Intenziven razvoj lastnega tipala Kitajski proizvajalec je prepričan, da je 90 milijonov evrov, ki so jih v zadnjih treh letih namenili razvoju lastnega fotografskega tipala v svojem razvojnem središču v Franciji, upravičilo svoj namen z izboljšanimi lastnostmi za hitrejše in boljše fotografiranje – toda Mate 8 si pomaga s Sonyjevim tipalom IMX298. Glavni fotoaparat novinca ima ločljivost 16 milijonov pik, sprednji pa osem milijonov pik in algoritem, ki, kot pravijo, polepša ljudi na selfiejih.

Mate 8 v štirih barvah Mate 8 se ponaša tudi s tehnologijo prostoročnega telefoniranja ter snemanja in predvajanja zvoka, za katero so prepričani, da je kos motnjam hrupnega okolja tudi na razdalji do tri metre. Pripravljen je na sočasno uporabo dveh kartic SIM in praktično v vseh frekvenčnih območjih druge, tretje in četrte generacije. Pravijo, da ima že vse potrebne nastavitve za 1.334 operaterjev v 217 državah.

V tem trenutku njegova priporočena maloprodajna cena še ni znana, prav tako še ni znano, v katerih državah se bo začela njegova prodaja. Ve pa se, da bo na voljo v štirih barvah: zlati, srebrni, sivi in rjavi.

Z mislijo na dame Potem ko je Huawei že lani sklenil partnerstvo z avstrijsko družbo Swarowski pri razvoju pametne ure, letos sodelovanje nadaljujejo s pametno uro za dame. Huawei Watch Jewel in Elegant bosta luksuzni nadgradnji lanskega skupnega projekta. Vsaka od njiju ima 68 kristalov Swarovski Zirconia in pašček iz italijanskega usnja v eni izmed dveh barvnih izvedb.

Nadaljevali bodo tudi sodelovanje z Googlom, za katerega je Huawei lani na trg poslal pametni telefon Nexus 6P. Letos bodo tako predstavili prestižno zlato različico tega telefona.

Ne spreglejte