Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
18.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HTC Samsung Apple

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 18.31

7 let, 12 mesecev

HTC nič več "tih in briljanten"

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nov šef trženja, nova oglaševalska politika. HTC je razočaranje odjemalcev zaradi oznanila, da bo prva pošiljka telefona One bolj pičla, poskušal zakriti s širokopoteznimi napovedmi za prihodnost.

Na prvem srečanju z mediji Benjamin Ho, že tretji prvi mož HTC-jevega trženja v zadnjih treh letih, ni pretirano olepševal neprijetnega položaja z mankom sestavnih delov za model HTC One, zaradi česar bodo prve zaloge najbrž pošle v trenutku (premierni primerki zelo fine telefonske ploščice bodo sicer še ta teden na voljo kupcem v Veliki Britaniji, Nemčiji in na Tajvanu). "Proizvajalec fotoaparatov, ki so izdelani posebej za model One, trenutno ne zmore slediti velikanskemu povpraševanju in številnim prednaročilom, proizvodnje enot pa ne more pospešiti kar čez noč," je zbranim predstavnikom medijev priobčil Singapurec Ho.

Dotaknil se je tudi nove, precej bolj agresivne oglaševalske kampanje. Eden prvih Hojevih ukrepov po prevzemu poslov bo ukinitev slogana "Quietly brilliant" (Tih in briljanten), saj ima HTC, kot pravi sam, "ogromno inovacij, ki pa jih zaradi preveč sramežljivega pristopa ni nikdar znal pokazati na pravi način". Nič več, je odločen Ho. Nov pristop Tajvancev bo drznejši.

Kje je meja sprejemljivega? HTC je nenavadno raven oglaševalske agresije sicer že pokazal ta mesec v New Yorku – na dan Samsungovega newyorškega šova so praktično pred prizoriščem predstavitve Galaxyja S4 mimoidočim ponujali ekskluzivni predogled telefona One, na Twitterju pa naslednjega paradnega konja korejskega velikana označili za "naslednjo veliko polomijo" (#theNextBigFlop). Hudomušno ali žaljivo? Pri Samsungu zadeve niso želeli komentirati – navsezadnje so lani sami počeli podobne bedarije. Se kdo še spomni oglasa za Galaxy S3, ki se je norčeval iz Applovega iPhona?

Benjamin Ho se je dotaknil tudi upada prodaje, ki je bil precej očiten (za 41 odstotkov) predvsem v zadnjem četrtletju preteklega leta – HTC je največ izgubil na račun uporabnikov, ki so presedlali na Applove in Samsungove naprave. Letos prostora za takšne debakle po besedah Hoja ne bo več – HTC bo sredstva za tradicionalno oglaševanje namreč povečal za 100, za digitalno pa kar za 250 odstotkov!

Ne spreglejte