Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
24. 5. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

HTC HTC 10 pametni telefon Android

Torek, 24. 5. 2016, 15.00

6 let, 6 mesecev

HTC 10: kako srečna bo desetka za HTC?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Prodaja pametnega telefona HTC 10, trenutno najnovejšega in najzmogljivejšega od tajvanskega proizvajalca HTC, bo tudi v Sloveniji stekla naslednji teden, a nam cene niti na predstavitvi niso zaupali.

Regijski predstavniki tajvanskega proizvajalca na uradni slovenski predstavitvi niso skoparili s presežniki, s katerimi želijo prepričati, da trenutno prav HTC 10 ponuja največ vrhunskega zvoka in slike v pametnem mobilnem telefonu, vse to zapakirano v elegantnem kovinskem ohišju, je med drugim povedal vodja produktnega trženja za trge srednje in vzhodne Evrope pri HTC Marko Savković.

Verjamejo, da so v sodelovanju z Googlom združili najboljše od temeljnega operacijskega sistema Android in svojega lastnega uporabniškega vmesnika, z odpravljanjem odvečnih prednameščenih programov pa so želeli dodatno poenostaviti prvi stik z novim telefonom.

Maloprodajne cene novega tajvanskega asa nam niso želeli razkriti, saj ga bodo, kot so pojasnili predstavniki družbe HTC, prodajali predvsem mobilni operaterji, ki bodo v okviru svojih akcij v povezavi z vezavo naročniškega razmerja lahko ponudili nižjo ceno. | Foto: Maloprodajne cene novega tajvanskega asa nam niso želeli razkriti, saj ga bodo, kot so pojasnili predstavniki družbe HTC, prodajali predvsem mobilni operaterji, ki bodo v okviru svojih akcij v povezavi z vezavo naročniškega razmerja lahko ponudili nižjo ceno.

Hitro napolnjen, hitro odziven

HTC 10 se lahko pohvali z vrhunskim stereo zvokom in tem, da gre za prvi pametni telefon, ki ima optični stabilizator slike tudi na sprednjem fotoaparatu oziroma kameri, kakor tudi možnost zajema najkakovostnejšega 24-bitnega zvoka. Za uživanje vrhunskega zvoka so skupaj s telefonom priložene tudi slušalke, ki bodo tako dodelanemu zvoku kos, predstavniki proizvajalca pa niso pozabili niti na svoje meritve, ki kažejo, da ima HTC 10 med vsemi najzmogljivejšimi modeli znanih proizvajalcev mobilnih naprav najhitrejši odzivni čas na dotik.

Najnovejši HTC-jev paradni konj ni najlažji mobilni telefon, saj je v njem akumulator s kapaciteto tri tisoč miliamperskih ur, za katerega so prepričani, da ne bo omagal od jutra do večera celo pri intenzivnejši rabi. Energetskega silaka pa bi že v dobrih 15 minutah napolnil hitri napajalnik, ki bo priložen ob nakupu.

Prodajali ga bodo predvsem operaterji

Maloprodajne cene novega tajvanskega asa nam niso želeli razkriti, saj ga bodo, kot so pojasnili predstavniki družbe HTC, prodajali predvsem mobilni operaterji, ki bodo v okviru svojih akcij v povezavi z vezavo naročniškega razmerja lahko ponudili nižjo ceno. Na voljo bo v dveh barvah, karbonsko sivi in srebrni.

A ko smo vendarle vztrajali, kakšna bo oziroma bi bila redna maloprodajna cena brez kakršnekoli vezave, smo vendarle lahko slišali, da se ta razlikuje od trga do trga in da bo nekje med ceno Samsungovih modelov S7 in S7 edge – torej nekje okrog 750 evrov.

Ne spreglejte