SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška javna uprava ne pozna krize – za pametne telefone pet milijonov evrov

1

termometer

Hrvaški urad za javna naročila je pred kratkim objavil razpis za nakup telekomunikacijske opreme in storitev v skupni vrednosti več kot 40 milijonov kun (5,3 milijona evrov).

Razpis vključuje mobilne telefone, modeme za priklop na omrežja tretje in četrte generacije ter zakup gromozanske kvote pogovorov in prenosa podatkov. Nanj naj bi se prijavili trije največji hrvaški operaterji – Tele2, HT in VIPnet –, največ možnosti za podpis dvoletne pogodbe naj bi imela prav zadnja. Kandidati se lahko na razpis sicer prijavijo do 10. junija do 10. ure.

Urad za javna naročila za svoje uslužbence zahteva kar 10.500 telefonov, prav vsi pa morajo biti pametni. Več kot deset odstotkov je telefonov najvišjega cenovnega razreda, manj kot polovica naročenih modelov pa spada v nižji cenovni razred. Kot obvezno strojno opremo je naročnik navedel priključek WiFi.

Poleg napravic želi urad za javna naročila zakupiti še 125 milijonov telefonskih klicev na Hrvaškem, 700 tisoč minut za klice iz tujine oziroma v tujino, 4,7 milijona kratkih sporočil v domačem in 235 tisoč sporočil v tujih omrežjih. Nekoliko bolj skromni so z zahtevano količino mobilnega prenosa podatkov – zgolj 6.000 gigabajtov doma in 15 gigabajtov v tujini.

Telefoni sicer niso edini hardver, ki ga želi naročnik – na seznamu želja se je tako znašlo še tisoč prenosnih modemov za omrežja tretje generacije in 1.250 modemov LTE, prek katerih naj bi v dveh letih na Hrvaškem steklo 50 tisoč gigabajtov, v tujini pa 1.200 gigabajtov podatkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin