SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hekerji račune Islamske države na Twitterju povezali z vlado Velike Britanije

0

termometer

Štirje mladi računalniški strokovnjaki so naslovom IP, prek katerih propagando na Twitterju širi Islamska država, sledili do britanske vlade.

Z britanskim uradom za delo in pokojnine so mladi strokovnjaki, sicer člani hekerske skupine VandaSec, povezali tri uporabniške račune Islamske države na Twitterju, poroča Mirror Online.

Naslov IP je unikatna številka, ki jo na spletu kot osebno izkaznico uporabljajo računalniki in druge povezane naprave. Člani skupine VandaSec so naslovom IP sprva sledili do Savdske Arabije, a bili presenečeni, ko so jih ti nato pripeljali v London, kjer je sedež britanske vlade.

So v britanski vladi torej islamski skrajneži? To še ne pomeni, da so v britanskem uradu za delo in pokojnine skrajneži IS, po pisanju medija Mirror Online opozarjajo v podjetju za računalniško varnost PCA Predict.

Britanska vlada je Savdski Arabiji pred dvema mesecema namreč prodala večje število svojih naslovov IP. Kupca sta bila tamkajšnja telekomunikacijska operaterja Saudi Telecom in MTC, ki sta naslove IP nato dodeljevala novim lokalnim uporabnikom.

Postopek prodaje še ni končan, kar pojasni, zakaj so hekerji naslovom IP lahko sledili do Velike Britanije, pravijo v PCA Predict. Britanska vlada po prodaji sicer ni več imela vpliva na to, kako in za kateri namen bodo uporabljeni njihovi nekdanji naslovi IP.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin