SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Googlova pametna očala ne smejo v kino

1

termometer

Velika Britanija je lastnikom Googlovih pametnih očal Glass prepovedala vstop v kinodvorane zaradi možnosti piratiziranja filmskih vsebin na velikem platnu.

Pametna očala Google Glass so opremljena s kamero, ki je zelo pomemben del njihove funkcionalnosti, a jo lahko nosilci očal uporabijo tudi za nečedne namene, kot je kraja intelektualne lastnine.

Tega se zavedajo tudi v združenju britanskih upraviteljev kinodvoran, zato so nošenje očal Glass, ki so na police britanskih trgovin prispele prejšnji teden, obiskovalcem filmskih predstav prepovedali.

Snemanje v kinodvorani, gledanje doma Piratski videi, posneti v kinodvoranah, predstavljajo kar 90 odstotkov vseh novih filmov, ki se na spletu pojavijo v izvirni obliki. Filmi, presneti z medijev DVD in blu-ray, so odjemalcem "brezplačne robe" na internetu namreč praviloma na voljo šele, ko je njihovega predvajanja v kinodvoranah že konec.

Čeprav baterija pametnih očal uporabniku omogoča približno 45 minut neprestanega snemanja, kar je le polovica povprečnega celovečernega filma, omejitev za spletne pirate ni hujša prepreka. S sodobno programsko opremo za urejanje videa lahko tudi tisti manj spretni v smiselno celoto namreč zmontirajo dva, tri ali celo več delnih posnetkov.

Eni za dobiček, drugi za prestiž Na razvitem Zahodu so v ozadju tovrstnega početja predvsem robinhoodovske piratske družbe ali posamezniki, ki želijo ekskluzivnost, spletno zloglasnost in prestiž. V delih sveta, kjer širokopasovne internetne povezave niso dostopne vsakemu, pa je prodaja piratskih filmov še vedno velik posel.

Očala, ki pišejo zakone Po aprilskem začetku prodaje pametnih očal Google Glass v ZDA so nekatere ameriške zvezne države sicer z zakonom prepovedale nošenje očal med vožnjo.

Za nezaželen modni dodatek so jih označili številni kazinoji, saj bi lahko omogočila goljufanje v igrah na srečo. Zaradi kamere njihove lastnike postrani gledajo tudi v fitnes centrih in na javnih kopališčih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin