Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
13. 8. 2015,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tim Cook voda

Četrtek, 13. 8. 2015, 15.07

8 let

Google in Apple skupaj za okolju in koži prijazno glavo prhe

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Toda ne kot podjetji: med podporniki mladega podjetja Nebia, ki je razvilo istoimensko ekološko prijazno in učinkovito glavo za prho, sta Googlov Eric Schmidt in Applov Tim Cook.

Nebia obljublja edinstven občutek prhanja ob 70-odstotni manjši porabi vode, kar dosegajo s tem, da vodni curek razpršijo v nešteto malih kapljic. Četudi je poraba vode ob tem bistveno nižja, telo pride v stik z večjo površino vode, zato je koža po prhanju z Nebio čistejša in bolj navlažena, so prepričani njeni snovalci, ki so jo razvijali pet let.

Verjamejo, da so jo tudi lepo oblikovali in da bodo zato prepričali tudi s tega vidika. Že po treh dneh zbrali desetkrat več sredstev Nebia je na Kickstarterju že v prvih treh dneh prepričala več kot tri tisoč podpornikov in zbrala več kot milijon dolarjev – že več kot desetkratnik pričakovanih sto tisoč dolarjev, kampanja pa bo tekla še 28 dni. Med podporniki sta tudi prvi mož Appla Tim Cook, ki občasno nameni nekaj svojega osebnega denarja v projekte, ki pritegnejo njegovo pozornost, in nekoč Googlov Eric Schmidt, novi izvršni direktor krovne družbe Alphabet, ki je Nebii namenil finančno podporo iz družinskega sklada.

Ko bo predvidoma maja prihodnje leto prišla na trg, bo maloprodajna cena Nebie 399 dolarjev (360 evrov) pred obračunanim prometnim davkom, kjer ga je potrebno. Znesek je na prvi (in drugi) pogled sicer videti zelo visok za glavo prhe, a njeni oblikovalci pojasnjujejo, da bo povprečno ameriško gospodinjstvo na prihrankih vode že prej kot v dveh letih poplačalo naložbo v ta ekološko prijazen kopalniški dodatek.

Vse novinarje in potencialne naložbenike, ki so se želeli prepričati o učinkovitosti Nebie, so predstavniki istoimenskega podjetja iz San Francisca dobesedno peljali pod prho, odzivi naj bi bili odlični.

Ne spreglejte