SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Google Glass javnosti na voljo le en dan

3

termometer

Google bo v torek, 15. aprila, Američanom omogočil nakup omejene količine svojih pametnih očal Google Glass. In cena? Okroglih 1.500 dolarjev (1.080 evrov).

Ameriški velikan je svoja očala z vgrajenim računalnikom do zdaj prodajal le razvijalcem in izbranim posameznikom, ki so se prijavili na natečaj za raziskovalce, kot pri Googlu imenujejo prve uporabnike svojih novih naprav. V torek pa bodo Google Glass prvič ponudili tudi širši javnosti v ZDA − očala bo lahko kupil katerikoli polnoletni Američan, ki je zanje pripravljen odšteti poldrugega tisočaka.

Količina bo omejena (pri Googlu sicer ne želijo izdati, koliko naprav imajo pripravljenih), novi kupci pa bodo poleg osnovne naprave dobili tudi dodatne okvirje ali sončna očala.

Prihodnost računalništva ali Glass bedaki? Google Glass je majhen zaslon, ki ga namestimo na določene okvirje očal in uporabniku nad desnim očesom prikazuje želene podatke. Poveže se lahko s svetovnim spletom in dostopa do posebnih aplikacij za Google Glass, nadzorovati pa ga je mogoče z glasom ali dotikom. Najbolj kontroverzen del očal je kamera, saj na njej ni nobene luči, ki bi drugim ljudem izdala, kdaj snema.

V približno letu dni, kolikor je minilo od prve predstavitve Google Glassa, so pametna očala označili za prihodnost računalništva, kritizirali zaradi vdorov v zasebnost in se zaradi neumnega videza iz njih norčevali. Nekaterim uporabnikom so prepovedali vstop v bare in restavracije, jim pisali kazni za uporabo naprav med vožnjo in jih označili za Glass bedake (ang. Glassholes).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin