Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
11.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung pametni telefon Mobile World Congress

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 11.03

7 let, 12 mesecev

Galaxy S7: koliko se Samsungu mudi, da ga predstavi?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Uradno še vedno ne vemo, kdaj lahko pričakujemo Samsungov najnovejši paradni pametni mobilni telefon. Ali ga bodo morda začeli prodajati že februarja?

O naslednjem paradnem konju iz "kobilarne" pametnih telefonov južnokorejskega visokotehnološkega podjetja praktično ni še nobenih uradnih podatkov. Vse, kar se o njem že govori, so le govorice, neuradni namigi in ugibanja.

Skoraj gotovo je, da bo Samsungov novi ponos prišel na trg v prvem trimesečju leta 2016 – če ne zaradi drugega, zaradi dozdajšnjega ritma objave novosti. Prav tako zgodovinske izkušnje kažejo, da bi se uradna predstavitev lahko zgodila na posebnem dogodku Unpacked, ki bo dan pred začetkom največjega svetovnega dogodka mobilnih komunikacij Mobile World Congress. Ta bo potekal v zadnjem tednu februarja v Barceloni. Velika pričakovanja Novi Samsungov pametni telefon najvišjega razreda bo s seboj prinesel velika pričakovanja. Ne le da se bo z njim Samsung ponovno potegoval za laskavi naziv najboljšega pametnega telefona z operacijskim sistemom Android, od S7 Samsung pričakuje, da bo okrepil uspehe njihovega mobilnega oddelka. To je seveda razlog več, zakaj lahko pričakujemo, da ga bodo predstavili čim prej.

Toda kakršnikoli prodajni učinki S7, ki bo na prodajne police najverjetneje prišel (do) aprila, ne bodo vidni do poletja, kar pomeni, da bo do takrat Samsungove prodajne številke večinoma še oblikovala šestica, ki pa na trgu ni doživela takšnega navdušenja, kot so ga pri Samsungu želeli in pričakovali, še navajajo v ameriški reviji Forbes.

Kaj pa januarsko zatišje? Prvi dnevi novega leta so tradicionalno rezervirani za sejem CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegasu in številne novosti, ki jih ta prinaša, a za Samsung to morda le ni najprimernejši trenutek za objavo velike novosti. Preprosto zato, ker bi se izgubila v množici vsega drugega, kar bodo mnogi drugi pokazali v Las Vegasu.

Konec januarja je obdobje, ko se o novostih iz Las Vegasa ne piše več toliko in bi bila, če si Samsung želi pridobiti še nekaj časa na trgu s sedmico, morda zelo primerna objava novega top modela pametnega mobilnega telefona. V tem primeru bi prodajo morda lahko začeli že februarja, ne aprila, kot je bila navada zadnjih nekaj let s takratnimi novinci.

V prid začetku prodaje februarja govori tudi napovedan spored objav, ki ga je, najbrž brez Samsungovega blagoslova, objavil operater China Mobile. S tem bi prehiteli tudi Applov marčevski predstavitveni dogodek, kjer bodo predstavili Applovo drugo pametno uro, a morda tudi iPhone Mini. Varna biometrika ima svojo ceno Medtem se nadaljujejo tudi različna ugibanja o tem, kaj vse bo ponujala sedmica in za kakšno ceno. Tako so se pojavili namigi, da bo nova sedmica, ki jo, prav tako po namigih, lahko pričakujemo v štirih različicah, nekoliko dražja od šestic predvsem zaradi skenerja roženice. Ta najvarnejši način biometrične razpoznave bo na voljo ne le za zaklepanje telefona, temveč tudi pri vseh aplikacijah, ki zahtevajo zanesljivo razpoznavo uporabnika.

Ne spreglejte