Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
15.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 15.12

7 let, 12 mesecev

Franci Kek: Ne spoznam se na programe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolenjec, ki se je v življenju preizkusil že v marsikateri vlogi, se je ob koncu poslanskega mandata prelevil iz resnega poslanskega Keka v tistega, ki ga pozna cela Dolenjska.

Na naša vprašanja je odgovarjal na precej hudomušen način. In tudi prav je tako, saj ne skriva dejstva, da je v svetu računalnikov, pametnih telefonov, tablic in še česa bolj kot ne izgubljen. "Tale Kek še ni toliko star kot Janković, pa še vseeno nima pojma o računalnikih," odkrito priznava nepoznavanje novodobnega sveta računalnikov. Na prenosnem računalniku, na katerem dnevno preživi tri ure, občasno uporablja tudi Twitter, na katerem ima približno dva tisoč sledilcev. Uporablja ga za izražanje občutkov, "odzivam se in občasno povabim na kakšen dogodek. Najbolj uživam, ko se razvije kakšen zabaven dialog."

Človek mokrih majic ima 17.000 oboževalcev Kot oče Rock Otočca, ki bo letos praznoval 18. rojstni dan, uporablja tudi račun na Facebooku s slabimi pet tisočimi prijatelji. Festival, ki slovi po dobrem rocku, blatnih kopelih in mokrih majicah, ima okoli 17.000 oboževalcev na Facebooku. Priznava, da so socialna omrežja nekakšna "baza, ki je pomembna tudi pri oglaševanju prireditve".

Potem ko se mu je na zadnjih parlamentarnih volitvah izmaknil stolček v poslanskih vrstah, globoko razmišlja o "negotovosti prihodnosti". "Odkar nimam več začasne službe, skorajda ne gledam več televizije. Na Twitterju sledim nekaterim medijem in po naslovih sodeč vem, kam se giblje Slovenija. Se pa zadnje tri mesece ni zgodilo nič presenetljivega," odgovarja skorajda brezbrižno.

"Ne morem takoj 'afne guncat'" A s koncem mandata poslanca je tudi konec resnega Keka, pravi. To nam dokaže ob vprašanju, kaj meni o mednarodnem sporazumu za boj proti ponarejanju (Acti), o katerem se zadnje čase toliko piše: "Pojma nimam." Zameriti mu ne gre; šaljivec, ki je marsikaterega mimoidočega pošteno nasmejal s skrito kamero, nekdanji urednik lokalne TV-oddaje, igralec, režiser in še kaj upa, da bo v prihodnosti še delal na televiziji. "Težko je pričakovati, da bi mi takoj dovolili nastop v oddaji. Razumem, da ne morem kar takoj iz poslanskih klopi na televizijo 'afne guncat'."

"Kupil sem stanovanje prek spleta" Spletno nakupovanje zanj še ni dobilo negativnega prizvoka, čeprav priznava, da je do zdaj kupil šele dve stvari: "Televizijo in stanovanje." (smeh). Da se na znamke računalnikov in drugih tehnoloških poslastic ne ozira, nas prepriča tudi njegov odgovor na vprašanje, ali prisega na kakšno posebno znamko: "Ne, pri oblekah nikoli nisem gledal na znamko."

Letošnji 18. Rock Otočec bo nekaj posebnega: "Letošnji bo vrhunec vseh dosedanjih Rock Otočcev, ker smo del EPK-ja. Daljši bo, uvod bo spektakel, ki ga Matjaž Berger pripravlja v režiji z Anton Podbevšek Teaterom. Gre za tako imenovano detonacijo (Rock Opera)."

"Zakaj je dan brez mobitela čuden?" Med ljudi, ki bi jih odsotnost mobilnega telefona pretirano motila, ne sodi. Če se nekateri počutijo popolnoma izgubljene brez svoje zveze z zunanjim svetom in si za klic na prostost privoščijo marsikaj, pa se Kek čudi, zakaj bi bil tak dan kaj posebnega. Če se mu je pripetilo, da ga je pozabil – priznava, da se to zgodi velikokrat – se je vrnil ponj. Z nevednim pristopom do računalnikov in drugih novitet, ki mu zagotovo popestrijo sleherni delovni dan, se ne ukvarja. Raje postreže z iskrenim odgovorom: "Ne spoznam se na te programe, mlada gospodična."

Ne spreglejte