Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
17. 12. 2015,
15.31

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Facebook Uber Messenger hipno sporočanje

Četrtek, 17. 12. 2015, 15.31

5 let, 2 meseca

Facebook vstopa v prevozništvo – z Uberjem

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Facebookov prvi korak v nove vode je, da bo prek svoje aplikacije Messenger omogočil neposredno najemanje voženj prek sistema Uber.

Uporabnikom programa za hipno sporočanje Facebook Messenger, ki se bodo želeli voziti z enim od Uberjevih voznikov, tako na svoje mobilne naprave ne bo treba nameščati Uberjeve namenske aplikacije. Uber on Messenger, kakor sta podjetji poimenovali to svoje sodelovanje, so ta teden že začeli preizkušati v nekaterih delih ZDA, sta objavila tako Facebook kot Uber. Prvo vožnjo (do 18 evrov) bodo podarili Uber, ki so ga ustanovili pred šestimi leti, in Facebook sta še obljubila, da bodo uporabnikom, ki bodo vožnje z Uberjem naročali prek aplikacije Facebook Messenger, prvo vožnjo podarili, a le do vrednosti 20 ameriških dolarjev (dobrih 18 evrov).

Od približno poldruge milijarde uporabnikov družbenega omrežja Facebook po vsem svetu jih približno 700 milijonov uporablja tudi njihovo komunikacijsko orodje Messenger, poroča britanska medijska hiša BBC – in prav ta obsežna baza uporabnikov je to, česar se pri Uberju gotovo zelo veselijo. Kot je Uber zapisal na svojem blogu, "z možnostjo naročanja, ogleda in plačila vožnje z Uberjem v aplikaciji Messenger je pot do naslednje vožnje tako preprosta kot pošiljanje sporočila".

Merijo še na druge države in druge prevoznike Facebook pa novo prevozniško funkcijo v svoji aplikaciji Messenger opredeljuje kot "del svojega trajajočega razvoja" in napoveduje, da bodo to funkcionalnost razširili na druge države in druge prevoznike. Vsa sporočila o položaju voznika in potrdila o plačilu, ki jih uporabniki aplikacije Uber prejemajo prek nje, bodo uporabniki Facebookovega Messengerja prejemali v zasebnem pogovoru z Uberjem, ki se bo v ta namen vzpostavil samodejno. Zakaj je Facebook pravzaprav vzpostavil samostojno aplikacijo Messenger? Z vgrajevanjem dodatne funkcionalnosti v aplikacijo Messenger bodo pri Facebooku morda imeli več sreče pri razlaganju, zakaj je bilo nujno funkcionalnost sporočanja med uporabniki Facebooka izločiti iz osnovne aplikacije in od njih zahtevati prenos ločene aplikacije Messenger. Ko so lani to naredili, so bili odzivi številnih nezadovoljnih uporabnikov neredko zelo burni, a številni vsiljeni prenosi so jim vendarle prinesli visoke uvrstitve na lestvici najpogosteje prenesenih mobilnih aplikacij.

Ne spreglejte