SiolNET. Digisvet Novice
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Neomajni načrti za razvoj finančnih storitev

Facebook ustanovil enoto za finančno poslovanje

0,27

termometer

Facebook libra
Kriptovaluta Libra je le eden od Facebookovih projektov, s katerimi se želijo podati v vode ponudnikov finančnih storitev. Foto: Reuters

Na novo ustanovljena enota Facebook Financials bo usmerjala strategijo in poslovanje plačevanj in denarnih storitev na vseh družbenih omrežjih in platformah v lasti družbe Facebook, vključno s Facebookovo kriptovaluto Libra.

Facebook Financials bo vodil David Marcus, ki je prišel na Facebook pred šestimi leti, pred tem pa je bil predsednik družbe PayPal, ki upravlja istoimenske storitve plačevanja.

Alenka Mejač Krassnig, intervju Digisvet Vsi, ki so se čez noč prilagodili novim razmeram, so zmagovalci

Ravno Marcus je eden od ustvarjalcev Facebookove digitalne valute Libra, sicer pa je tudi vodja ustvarjalcev Facebookove digitalne denarnice Novi, ki bo prilagojena prav Libri. Novi bodo predstavili predvidoma istočasno kot kovance Libre.

Mark Zuckerberg. Libra Digisvet Zuckerberg skuša pridobiti skeptične ameriške kongresnike za Libro

Agilnost podjetij fintech prebudila tudi (neredko okorne) tradicionalne banke

Pod vplivom nemajhnega števila podjetij fintech (finančne tehnologije), ki so razvila napredne in predvsem hitrejše ter neredko tudi cenejše storitve finančnega poslovanja, so se (končno) vendarle predramile tudi tradicionalne banke in sorodne finančne ustanove, ki zdaj ravno tako ponujajo nove in privlačne storitve (npr. popolnoma digitalno bančništvo ali hipno plačevanje).

Libra Digisvet Vse, kar morate vedeti o novi valuti libra, ki prihaja leta 2020

A pri Facebooku se zavedajo, da je njihova ogromna uporabniška baza izjemen zaklad, ki ga lahko izkoristijo tudi s finančnimi storitvami.

Libra Digisvet Facebookova kriptovaluta bi lahko ogrozila evro

(Ne)upravičeni pomisleki glede varnosti in zanesljivosti

Tradicionalne finančne ustanove na tovrstne pobude gledajo z veliko mero kritičnosti – ne le zato, ker s tem dobivajo konkurenco, temveč tudi zato, ker imajo pomisleke glede varnosti in zanesljivosti zasebnih finančnih omrežij, ki le niso pod takšnim nadzorom in regulacijo kot tradicionalne banke.

Libra Digisvet Projekt digitalne valute libra zapustili pomembni partnerji

Lanske Facebookove napovedi o uvedbi kriptovalute Libra niso bile pri tem nobena izjema.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin