SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook preizkuša videoprofile

1

termometer

Na manjši skupini uporabnikov v ZDA in Veliki Britaniji Facebook preizkuša nove možnosti in spremembe pri profilu uporabnikov. Novosti bodo na voljo le pri mobilni različici.

Vsak dan družbeno omrežje Facebook prešteje okrog štiri milijarde ogledov profilov. Ti bodo kmalu doživeli nekaj nadgradenj, če lahko sklepamo po nekaterih spremembah, ki se za zdaj še sramežljivo prebijajo med nekatere uporabnike.

Po napovedih o uvedbi možnosti začasne profilne fotografije z omejenim trajanjem so pri nekaterih uporabnikih v ZDA in Veliki Britaniji facebookovci začeli preizkušati tudi videoprofile – kratke in ponavljajoče se videe, dolge do sedem sekund, ki bodo uporabnikom dali možnost, če jih ne bodo celo prisilili, da uporabijo ustvarjalnost pri izdelavi svoje virtualne predstavitve. Uporaba videoprofila sicer ne bo obvezna, temveč na voljo kot možnost, a si upamo napovedati, da bodo videoprofili zelo priljubljeni med uporabniki, seveda takrat, ko jih bodo omogočili vsem uporabnikom. Videoprofil in še nekatere načrtovane spremembe bodo po napovedih iz Facebooka dostopni le pri uporabi različice na mobilnih napravah, kjer načrtujejo spremembe tudi pri naboru podatkov in načinu njihovega prikaza v dozdajšnjih klasičnih profilih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin