SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook naj bi kupil podjetje za drone

3

termometer

Facebook je v pogovorih za nakup startup podjetja, ki se ukvarja z brezpilotnimi letalniki oziroma droni s pogonom na sončno energijo.

Gre za podjetje Titan Aerospace, ki prihaja iz Nove Mehike. Upravljavec največjega spletnega družbenega omrežja na svetu naj bi bil zanj pripravljen odšteti okrog 60 milijonov dolarjev, na podlagi neimenovanih virov poroča Techcrunch. Spomnimo, pred dnevi je prvemu možu Facebooka uspel nakup WhatsAppa, za katerega je plačal precej več – 19 milijard dolarjev. Glede na to, da naj bi imel tokratni nakup Titana Aerospace podobno vlogo, to je povezati svet s spletom, je zanimivo, da je morebitna cena za nakup toliko nižja. V Facebooku so te informacije označili za govorice in ugibanja.

Brezpilotni letalniki oziroma droni bi lahko v obliki brezžičnih dostopnih točk v zraku pripomogli k uresničitvi cilja: s strani Facebooka podprte skupine Internet.org omogočiti dostop do interneta povsod po svetu.

Leta 2012 ustanovljeno podjetje Titan Aerospace izdeluje drone s solarnim pogonom, ki lahko na visokih višinah letijo do pet let. Po poročanju portala Techcrunch naj bi v prvi fazi naredili 11.000 dronov, ki bi leteli nad Afriko in drugimi območji po svetu z omejenim dostopom do interneta.

Omenjeni prevzem, če bo do njega seveda dejansko prišlo, bi se sicer zgodil v času, ko se ameriški spletni velikan Google ukvarja s projektom Loon za širitev dostopa do interneta z uporabo balonov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin