SiolNET. Digisvet Novice
2,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebookova vprašljiva novost, ki vam morda ne bo všeč

2,73

termometer

Facebook v svoji aplikaciji za pametne telefone in tablice nekaterim uporabnikom že omogoča, da vidijo, če so njihovi prijatelji na družbenem omrežju trenutno aktivni oziroma kdaj so ga uporabljali nazadnje. Za zdaj še ni znano, kdaj in če bo nova prvina na voljo vsem uporabnikom in ali jo bo sploh mogoče izklopiti.

Facebook v aplikaciji pod profilno fotografijo uporabnika pokaže, da je trenutno uporabnik aktiven (levo z zeleno) oziroma pred koliko minutami, urami ali dnevi je bil aktiven nazadnje (desno s sivo). Facebook v aplikaciji pod profilno fotografijo uporabnika pokaže, da je trenutno uporabnik aktiven (levo z zeleno) oziroma pred koliko minutami, urami ali dnevi je bil aktiven nazadnje (desno s sivo). Foto: Facebook

Znani tehnološki medij Mashable novo pridobitev družbenega omrežja, ki je za zdaj na voljo manjšemu deležu članov Facebooka s pametnimi telefoni iPhone, opisuje kot še eno odkljukano alinejo na seznamu Facebookovih posegov v zasebnost uporabnikov.

 Z novo prvino lahko uporabnik namreč še bolj dosledno spremlja internetne aktivnosti svojih prijateljev in posledično tudi ve, kdaj imajo v roki pametni telefon in kdaj ne.

Veliko preprosteje se bo tudi hudovati, zakaj se prijatelj ni takoj odzval na obvestilo o tem, da smo ga označili v komentarju. Saj vendar piše, da je bil aktiven! 

Status aktivnosti oziroma čas, ko je bil uporabnik aktiven nazadnje, sicer prikazuje Facebookova aplikacija za klepetanje Messenger. A ta prvina ima tam malce bolj praktično vrednost, saj nam lahko pomaga oceniti, ali je sogovornik v tistem trenutku pripravljen, da takoj vidi naše sporočilo.  Status aktivnosti oziroma čas, ko je bil uporabnik aktiven nazadnje, sicer prikazuje Facebookova aplikacija za klepetanje Messenger. A ta prvina ima tam malce bolj praktično vrednost, saj nam lahko pomaga oceniti, ali je sogovornik v tistem trenutku pripravljen, da takoj vidi naše sporočilo.  Foto: Matic Tomšič

Nova funkcija Facebooka, ki je za zdaj na voljo omejenemu številu "poskusnih zajčkov" s pametnimi iPhone in tablicami iPad, ne omogoča vpogleda v status aktivnosti neznancev (oseb, ki niso naši prijatelji), še piše Mashable.

Za zdaj tudi še ni znano, kdaj in če sploh bo na voljo vsem uporabnikom in, še pomembneje, ali bomo v nastavitvah lahko našli možnost, da jo izklopimo. 


Preberite tudi:

Fabrizio Brambilla - človek, ki je postal nova zvezda slovenskega Facebooka

Sedem razlogov, kako zapustiti Facebook in kako to storiti

Ultimativni vodič po varnosti in zasebnosti na Facebooku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin