Evropski teden robotike z novo knjižno pridobitvijo

Ob evropskem tednu robotike, ki poteka do 30. novembra, bo ob množici dogodkov izšla knjiga Robotika in umetna inteligenca več slovenskih avtorjev.
Evropski teden robotike z novo knjižno pridobitvijo
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Messenger
  • Messenger

V evropskem tednu robotike, ki letos poteka med 24. in 30. Novembrom, se bodo tudi letos vrstili priložnostni dogodki, kot so vodeni ogledi in šolski obiski laboratorijev in podjetij, ki pri svojem delu ali raziskavah uporabljajo robote. Večino dogodkov organizira organizacija euRobotics, formalna skupna organizacija robotske industrije in akademske robotske sfere v Evropski uniji.

Istočasno z evropskim tednom robotike, natančneje med 26. in 30. novembrom, bo potekal tudi 30. Slovenski knjižni sejem, na katerem bodo predstavili novo knjigo Robotika in umetna inteligenca. V njej želijo avtorji, devet raziskovalcev z ljubljanske univerze in Instituta Jožef Stefan, domači javnosti predstaviti slovenske raziskovalne dosežke s tega področja.

Slovenske raziskave s tega področja so sicer močno vpete v mednarodni raziskovalni prostor, kar dokazuje tudi več nedavnih objavljenih knjig istih avtorjev v angleščini pri tujih založbah. Avtorji so si prizadevali knjigo spisati na dovolj preprost način, da bo zanimiva za srednješolce, tudi take, ki še razmišljajo o svojem bodočem poklicu, a obenem dovolj obsežno, da bo lahko pomagala kot referenčno gradivo pri študiju robotike in umetne inteligence. Vseskozi pa so sledili sodobni opredelitvi robotike, to je "inteligentna povezava med zaznavanjem in gibanjem".

Knjigo je izdala Slovenska matica, ki letos praznuje svojo 150. obletnico.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno