Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 12.50

8 let

Eno nebo, neskončno oblakov priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Tehnološkem parku Ljubljana poteka dogodek Eno nebo, neskončno oblakov priložnosti.

Kot je na novinarski konferenci pred začetkom dogodka pojasnil Urban Lapanje iz Tovarne podjemov in Microsoftovega centra za inovacije, bodo na dogodku podjetniške navdušence seznanili z novimi tehnologijami, ki se napovedujejo v prihajajočega pol leta.

"Najbolj aktivna skupina bodočih slovenskih podjetnikov čez poletje ne počiva" Lapanje je ob tem dejal, da je dogodek namenjen predvsem podjetnikom in startup navdušencem, ki bi tako lahko dobili nove možnosti in ideje za delo čez poletje. "Prepričani smo namreč, da tista najbolj aktivna skupina bodočih slovenskih podjetnikov čez poletje ne počiva," je dejal.

Poleg predstavitve novih tehnologij pa bo v okviru dogodka Eno nebo, neskončno oblakov priložnosti, potekala tudi tehnološko poglobljena delavnica na temo novih storitev in novosti v Microsoft Azure ponudbi, je izpostavil Lapanje. "Tu bodo lahko prav startup podjetniki na realnem primeru spoznali kako lahko Azure pomaga pri razvoju njihove podjetniške ideje," je povedal.

Microsoft tovrstne iniciative podpore startup podjetjem podpira namreč že od samega začetka, je povedal Boštjan Stražar iz Microsofta Slovenija. Ob tem je izpostavil program BizSpark, ki ga je Microsoft nadgradil s programom BizSpark Plus.

"Geek House je prostor, v katerem se lahko zbirajo talentirani ljudje" Mlado podjetje lahko po Stražarjevih besedah v okviru tega programa v dveh letih pridobi vire in pomoč v vrednosti 60.000 dolarjev, vključno z brezplačno uporabo platforme Windows Azure v prvem letu in za polovico nižjimi stroški od običajnih v drugem letu.

V okviru Razvojnih centrov za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) pa v Ljubljani, Mariboru in Kranju sicer že potekajo inkubatorji, ki so jih poimenovali Start:up Geek House. "Geek House je prostor, v katerem se lahko zbirajo talentirani ljudje, sodelujejo in hkrati uživajo brezplačno podporo tehnoloških in podjetniški mentorjev," je pojasnil Domen Bole iz RC IKT iz Kranja.

"Cilj je, da se njihove ideje, zamisli, poslovni modeli, prototipi razvijejo do nivoja, kjer bodo primerni za ustanovitev podjetij," je še dodal Bole.

Projekt Osmosis - spletna dobrodelna platforma Na novinarskem srečanju pa se je predstavila tudi zmagovalna ekipa slovenskega dela tekmovanja Imagine Cup, ki bo od 4. do 10. julija v Sydneyju nastopila na svetovnem finalu tega tekmovanja. Član ekipe Juš Milčinski je ob tem povedal, da na tekmovanju tekmujejo s projektom Osmosis, ki je spletna dobrodelna platforma. Kot je dejal, so si projekt zamislili kot platformo, ki bi predstavljala alternativo trenutno obstoječim smernicam dobrodelnih akcij.

"Vse skupaj bi potekalo tako, da tisti, ki potrebuje pomoč, vpiše svoj projekt na naši spletni platformi, na drugi strani pa bi to doseglo tiste, ki takšno pomoč lahko dajo. Pomoč bi lahko dali ljudje v obliki donacij, znanja ali pa z ozaveščanjem ljudi o teh projektih," je pojasnil Milčinski.

Ne spreglejte