Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
31. 8. 2019,
4.01

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,82

6

Natisni članek

Slovenija zna Slovenija zna Eligma kriptovaluta bitcoin

Sobota, 31. 8. 2019, 4.01

4 leta, 7 mesecev

Slovenija zna!

Milijoni iz tujine v ljubljansko podjetje, ki hitro širi nov način plačevanja

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,82

6

Elipay, Eligma, Tuš | Ko smo o Eligmini plačilni platformi nazadnje poročali v začetku junija, je bilo z Elipay mogoče plačati na nekaj več kot 330 lokacijah, danes pa je trgovcev, ki sprejemajo kriptovalute prek Elipay, že več kot 450.  | Foto Matic Tomšič

Ko smo o Eligmini plačilni platformi nazadnje poročali v začetku junija, je bilo z Elipay mogoče plačati na nekaj več kot 330 lokacijah, danes pa je trgovcev, ki sprejemajo kriptovalute prek Elipay, že več kot 450.

Foto: Matic Tomšič

Slovensko podjetje Eligma, ki je razvilo platformo za plačevanje s kriptovalutami Elipay, s katero je račun mogoče poravnati že na več kot 450 lokacijah v Sloveniji in tujini, je prejelo finančno injekcijo v višini štirih milijonov evrov. Pod naložbo v slovensko družbo sta se podpisala podjetje Bitcoin.com, katerega predsednik, legenda sveta kriptovalut Roger Ver, bo postal član uprave Eligme, in švicarski sklad za razvoj tehnologije veriženja blokov Pangea. 

Elipay, Eligma, Tuš 1
Novice Novost v slovenskih trgovinah: "Verjetno ste prvi, ki je plačal tako"

Z investicijo podjetja Bitcoin.com, ki upravlja istoimensko spletno stran ter ponuja menjalnico in denarnico za kriptovalute, in švicarskega blockchain sklada Pangea se je ocenjena vrednost ljubljanske družbe Eligma podvojila, je ob razkritju štirih milijonov evrov težke finančne injekcije v petek popoldne razkril direktor Eligme Dejan Roljič

Roger Ver, lastnik in predsednik podjetja Bitcoin.com ter eden od pionirjev v svetu kriptovalut, bo postal član uprave družbe Eligma.  | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Roger Ver, lastnik in predsednik podjetja Bitcoin.com ter eden od pionirjev v svetu kriptovalut, bo postal član uprave družbe Eligma. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Ob tem, da Roger Ver, nekdaj direktor, zdaj pa predsednik Bitcoin.com, postaja član uprave Eligme, je Roljič napovedal še nekaj sprememb, ki sledijo sklenitvi dogovora med Eligmo ter Bitcoin.com in skladom Pangea.

Kriptožeton ELI (trenutna cena je okrog 0,017 evra), kriptovaluto podjetja Eligma, bo kmalu mogoče kupiti tudi neposredno prek spletne strani bitcoin.com, postal pa bo tudi sestavni del denarnice za kriptovalute, ki jo ponuja Bitcoin.com.

ELI se bo najverjetneje tudi preimenoval v kriptožeton GOC oziroma GoCrypto, saj se bo zdaj tako imenovala tudi Eligmina infrastruktura za trgovce, ki že sprejemajo plačila prek aplikacije Elipay. Tudi ta se bo preimenovala, in sicer v Elly.

Kako deluje Elipay, storitev, ki jo razvija podjetje Eligma:

Xaurum
Novice Slovenci, ki so gradili vile na Krku in hrumeli z lamborghiniji, zaviti v molk

Eligma je napovedala tudi širitev na nov trg, in sicer v Turčijo. Trenutno je z Elipay račun sicer mogoče poravnati na 452 lokacijah, dogovor o uvedbi plačilnega sistema pa so sklenili že s 571 trgovci. 

V ozadju se bo zgodila tudi pomembna tehnična sprememba, in sicer bo kriptožeton ELI oziroma kmalu GOC zamenjal tehnologijo veriženja blokov, na kateri je osnovan (iz ethereuma na BCH, ki ga močno podpirata Roger Ver in Bitcoin.com). 

Eligma je mrežo trgovcev v Sloveniji, ki sprejemajo plačila prek Elipay, prejšnji teden občutno razširila. Z vsemi devetnajstimi slovenskimi poslovalnicami se ji je namreč pridružil trgovec z elektroniko Big Bang. | Foto: Matic Tomšič Eligma je mrežo trgovcev v Sloveniji, ki sprejemajo plačila prek Elipay, prejšnji teden občutno razširila. Z vsemi devetnajstimi slovenskimi poslovalnicami se ji je namreč pridružil trgovec z elektroniko Big Bang. Foto: Matic Tomšič

Preberite tudi:

Slovenija kripto
Novice Hvalnica Sloveniji: To je država, po kateri se je treba zgledovati
Tobiasz Niemiro
Novice V gozdu našli mrtvega serijskega podjetnika: so ga pokopali bitcoini?
Hrvatska pošta, Hrvaška pošta
Novice Velika novost hrvaške pošte: na obali Jadrana do kun že brez evrov
Binance
Novice Svet kriptovalut na udaru prave epidemije, žrtev tudi slovenski kriptovelikan
Mastercard
Novice Mastercard delo ponudil posebnim specialistom in sprožil val govoric
Ne spreglejte