Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
8. 1. 2016,
10.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Project Tango Google navidezna resničnost navigacija

Petek, 8. 1. 2016, 10.45

8 let

Dva za Tango: računalniški vid in pametni mobilni telefon v enem

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kolikokrat ste si želeli, da bi vas kdo usmeril na pravo pot v velikem nakupovalnem središču ali sejemski dvorani? Projekt Tango obljublja: učinkovita rešitev prihaja kmalu!

Googlov projekt Tango je tehnološka platforma, ki z uporabo napredne računalniške zaznave, vključno z zaznavo globine in spremljanja gibanja, na zaslonu naprave ustvarja 3D-izkušnjo. Za tem na prvi pogled zapletenim opisom se skriva možnost, da uporabniki raziskujejo svoje resnično okolje in predmete v njem prek svoje mobilne naprave. Drugače povedano, sprehajanje prek mobilne naprave skozi resnični svet na podoben način, kot to počnemo ljudje. Razvijalci, vaša pomoč in ideje dobrodošle! Družba Lenovo je na sejmu potrošniške elektronike napovedala, da bodo prav oni do poletja pripravili prvi pametni telefon za Googlov projekt Tango. Partner v tem plesu je tudi Qualcomm, ki bo za to napravo zagotovil procesor Snapdragon.

Partnerstvo je odprto za razvijalce, ki bodo lahko s svojimi idejami in pozneje tudi aplikacijami prispevali k projektu. Razpis, ki je odprt do 15. februarja, zmagovalcem obljublja financiranje in aplikacijo, ki bo že naložena na omenjeni prvi pametni telefon projekta Tango. Usmerja do prave poti tudi v zaprtih prostorih Projekt Tango je Google prvič predstavil leta 2014. Prednost te tehnologije je, da prepoznava okolja, kjer je naprava že bila, in da, za razliko od tehnologije GPS, omogoča navigiranje v zaprtih prostorih: idealno za hitrejše poti do želenega izdelka v velikih nakupovalnih središčih ali razstavljavca v ogromnih sejemskih dvoranah.

Toda tehnologija je primerna tudi za druga opravila, saj je z njo med drugim mogoče lažje in predvsem natančneje načrtovati tudi pohištvo ter notranjo opremo za izbrani prostor.

Ne spreglejte