SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Družbo Nokia HERE kupil sloviti nemški avtomobilski trojček

4

termometer

Za nakup bo konzorcij, ki ga sestavljajo Audi, BMW in Daimler, Fincem odštel 2,8 milijarde evrov, od tega 2,5 milijarde v denarju, preostalo pa s prevzem obveznosti družbe.

Skladno s pričakovanji je družbo HERE, ki se ukvarja z digitalnimi zemljevidi in lokacijskimi storitvami, od finske Nokie kupil konzorcij, ki ga sestavljajo trije najmočnejši nemški avtomobilski proizvajalci – Audi, BMW in Daimler. Zadnji je med drugim lastnik blagovne znamke Mercedes. Prodajo bodo končali predvidoma v prvem trimesečju prihodnjega leta.

Nokia je ob objavi dogovorjene prodaje ponovno poudarila, da je to korak na poti do uresničevanja njihove strategije usmerjanja na temeljno dejavnost, to je telekomunikacijska infrastruktura. Prav zato so se odločili tudi za združitev s francosko-ameriškim proizvajalcem telekomunikacijske infrastrukture Alcatel-Lucent.

Digitalni zemljevidi HERE so že zdaj močno prisotni v avtomobilski industriji, so pa tudi zelo pomemben dobavitelj lokacijskih storitev za mobilne naprave z vsemi večjimi operacijskimi sistemi. Družba Nokia HERE, ki je imela zadnji dan letošnjega junija skoraj 6.500 zaposlenih, je v prvem letošnjem poletju ustvarila 552 milijonov evrov prihodkov, kar je zadoščalo za 46 milijonov evrov dobička v tem obdobju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin