SiolNET. Digisvet Novice
8,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drama na nebu: pilot storil kritično napako, velika sreča za potnika #video

8,18

termometer

Thumb, zmaj, polet |  | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona
Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Iz Švice prihaja adrenalinski videoposnetek moškega, ki se je udeležil poleta z jadralnim zmajem v tandemu, a ga je pilot pozabil pripeti na zmaja. Boj med gravitacijo in močjo možakarjevega prijema je nato trajal kar dve minuti in štirinajst sekund. Dogodek se je nato razpletel razmeroma srečno - poškodbam se ni mogel izogniti, a je preživel. Zatrdil je tudi, da bo spet poskusil leteti z zmajem.

Na začetku videoposnetka, ki je bil na YouTubu objavljen v ponedeljek, ogledalo pa si ga je že več kot pol milijona ljudi, lahko dobro vidimo, da je na jadralnega zmaja pripet samo pilot, njegov sopotnik pa ne.

Takoj po vzletu se je zato krčevito začel bojevati proti padcu z zmaja, ki pa je hitro dosegel takšno višino, da bi bilo srečanje s tlemi za potnika najverjetneje usodno. 

Ker se je zmaj zaradi spuščanja s hriba glede na nagib terena še vedno vzpenjal, je pilot zmaja začel upravljati samo z eno roko, z drugo pa je zgrabil potnika in tako malce razbremenil njegov prijem. 

Pilot je zmaja nato usmeril proti travniku v dolini, kjer je potnikov prijem dokončno popustil, ko je bilo plovilo še nekaj metrov nad tlemi.

Posledica padca z zmaja pred pristankom je bila zlomljena koželjnica, kost v podlahti. Zaradi dolgotrajnega držanja si je potnik strgal tudi tetivo levega bicepsa, a kot pravi, je to precej boljše od alternative, torej smrti ali hudih poškodb celega telesa. 

Na YouTubu je nesrečnik z izjemno vzdržljivim prijemom tudi zatrdil, da bo še enkrat poskusil leteti z jadralnim zmajem, saj "prvič ni ravno užival". 

Preberite tudi:

Bazen, digizgodba Digisvet Kopališče blizu Slovenije ima bazen, kot ga ni nikjer drugje na svetu Leidenfrostov učinek Digisvet Z golo roko po staljeni kovini: kako je mogoče, da se ni opekel? Paket, paketi, pošiljke Digisvet Ste dobili zmečkan paket? Ta videoposnetek pokaže, zakaj. Udarec Digisvet Mojstrsko prestrežen zahrbten udarec je postal prava senzacija Roparji, viralka Digisvet Sam proti trem roparjem: poglejte junaka, ki ga slavi ves internet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin