Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2015,
14.46

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Telekom Slovenije advertorial

Petek, 23. 10. 2015, 14.46

2 meseca

Digitalni svet v službi starejših uporabnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko starejši uporabniki vstopijo v svet interneta, postane mobilna oziroma digitalna tehnologija nepogrešljiv del njihovega vsakdana. Brezskrbni mobilni paket Penzion Neomejeni je namenjen prav njim.

Večina starejših uporabnikov, ki se opogumijo in začnejo aktivneje uporabljati mobitel in internet, postanejo redni obiskovalci digitalnega sveta. Prav starejši uporabniki imajo ponavadi zelo pozitiven odnos do vseh prednosti, ki jih v njihovo osebno življenje vnašata internet in mobitel.

Tako so lahko pogosteje v stiku z otroki, vnuki in prijatelji, kar je še posebej priročno za tiste, ki jim zdravje omejuje gibanje. Kdor je redno rad obveščen o vseh dogodkih doma in po svetu, je z internetom vedno na tekočem, pa tudi vse druge splošne informacije, kot so vremenska napoved, vozni redi avtobusov in vlakov so na internetu vedno na dosegu roke.

Nov paket Penzion Neomejeni: brezskrbni klici in sporočila

Telekom Slovenije je pripravil brezskrbni mobilni naročniški paket Penzion Neomejeni z neomejenimi klici in sporočili SMS in MMS ter mobilnim internetom, obračunanim po porabi, z zgornjim limitom mesečnega stroška.

Z njim ste lahko vedno povezani s tistimi, ki jih imate najraje, saj lahko neomejeno kličete in pošiljate sporočila SMS/MMS za le 16,95 EUR na mesec.

Nov pametni telefon LG Wine Smart

Novo uporabniško izkušnjo si lahko zagotovite tudi z novim pametnim mobitelom LG Wine Smart s klasično tipkovnico in zaslonom na dotik v akcijski ponudbi, tudi na obroke in brez obresti, za samo 24 x 4,95 evra na mesec.

Povežite in prihranite: nižje mesečne naročnine za izbrani paket TopTrio

Izkoristite ugodnost nižje mesečne naročnine za izbrani paket TopTrio .

Naročniki mobilnega paketa Penzion Neomejeni, ki hkrati postanete naročniki paketa TopTrio Penzion, boste pri njegovi mesečni naročnini prihranili kar tri evre.

Hkrati lahko novi naročniki paketa TopTrio Penzion prvih pet mesecev izkoristite še 50 odstotkov popusta na mesečno naročnino.

Paket TopTrio Penzion vključuje hiter in varen internet, bogat nabor televizijskih programov, brezplačne pogovore z uporabniki telefonije SiOL in pet ur pogovorov v vsa slovenska fiksna omrežja.

Najboljše mobilne aplikacije za starejše uporabnike za krepitev spomina

Veliko se govori o tem, kako so uporabniki računalniške tehnologije vedno bolj odrezani od resničnega sveta, a če računalnik in mobitel uporablja starejša oseba, velja ravno nasprotno – z njima je posameznik lahko še bolj povezan s svetom.

Poleg tega pa z uporabo različnih aplikacij lahko uri spomin, besedni zaklad in ročne spretnosti ter se povezuje z ljudmi, ki jih sicer ne bi nikoli srečal. Internet je poln zanimivih skupnosti, ki jih družijo podobni interesi.

Uporabne aplikacije:

Moj Plus Aplikacija Moj Plus je skrbno zasnovana aplikacija z mislijo na potrebe in uporabniško izkušnjo starejše generacije uporabnikov, ki iščejo preproste rešitve in želijo preprosto prvo uporabniško izkušnjo s postopnim napredovanjem. Moj Plus bo olajšal spoznavanje novih uporabnikov pametnih telefonov s svetom aplikacij in jim na prijazen in razumljiv način ponudil vpogled v vse osnovne in zanje koristne vsebine – njihov "naj" imenik, vreme po Sloveniji, sveže in brezplačne novice z različnih vsebinskih področij, koledar z opomniki za vsakdan, porabo in še kaj, njihov novi pametni telefon pa bo postal prijeten za uporabo.

Senior Chess Senior Chess je mobilna aplikacija za vse, ki radi odigrajo partijo šaha. Ta kraljevska igra je dobrodošla popestritev prostega časa, saj krepi kognitivne sposobnosti posameznika, strateško razmišljanje, spomin in fino motoriko.

LifeSal Life Sal je brezplačna slovenska aplikacija, namenjena uporabnikom pametnih telefonov. Uporabnika opomni, kdaj vzeti določeno zdravilo, poišče lekarne ter najbližje in dežurne ambulante. Uporabniku so na voljo informacije o tem, kakšen je trenutni vpliv vremena na glavobol, dihalne poti, nizek krvni pritisk in splošno počutje ter napoveduje UV-vpliv. Podatki se osvežujejo ob vsaki spremembi vremena.

Memory Trainer Redna miselna telovadba ugodno vpliva na miselne funkcije in izboljšuje spomin. Z aplikacijo Memory Trainer je mogoče izboljšati prostorsko predstavo, kratkoročni spomin in sposobnost osredotočanja.

Križanka Word Arrange Ni boljšega za trening možganov, kot je vrhunska križanka. Z aplikacijo Word Arrange jih ne bo nikoli zmanjkalo. Igra je v slovenščini in je zelo preprosta. Videti je kot prava križanka, besede pa je treba s prstom povleči na igralno polje. Krepi besedni zaklad in fino motoriko.

Ne spreglejte