Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
13.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Google Now

Petek, 13. 6. 2014, 13.44

6 let, 7 mesecev

Digitalni navijači, pozor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Uživanje v brazilski nogometni poslastici je možno na več načinov. Če ste med tistimi, ki niso rezervirali letalske karte, vam ponujamo več digitalnih možnosti za podoživljanje športnega spektakla.

Bi, a ne bi Medtem ko ni dvoma, da gre za enega bolj razburljivih in privlačnih športnih dogodkov na sploh, nas več dejavnikov omejuje pri zavzetem navijanju. Lepo vreme nas vabi ven (morda prav na igro nogometa), časovna razlika pa nam nekako ne dovoli, da bi v priljubljenem baru na tekme najbolj razburljivih ekip čakali do treh zjutraj – recimo Južne Koreje.

Uradni začetek Za začetek bo morda najlažje, da sežete po uradni Fifini aplikaciji, ki ponuja ažurno informiranje o vseh 64 tekmah v obliki novic, videoposnetkov in fotografij. Je tudi polna statistik in ponuja aktualno stanje ekip na lestvici Fife ter podatke o 197 svetovnih nogometnih ligah. Različico za Android najdete tule, različico za iOS pa tule.

Google zdaj Če imate odpor do nameščanja dodatnih aplikacij, Androidov digitalni asistent Google Now ponuja možnost samodejnega obveščanja o svetovnem prvenstvu. Ob zagonu je treba to možnost zgolj potrditi in sledijo ažurne posodobitve, lahko le za našo izbrano ekipo ali vsepovprek.

Za info-freake Spremljanje prvenstva na osebnem računalniku je še lažje in vsebinsko polnejše. Tudi tu je glavni adut Google. Na vstopni strani google.com v iskalno okno vpišite "World Cup" in pred rezultati boste deležni grafičnega razporeda tekem ter povezav na kopico drugih podatkov. Za navdušence nad nogometno zgodovino in drugimi informacijami na www.google.com/trends/worldcup lahko spremljamo, o čem (vezano na prvenstvo) se pogovarjajo uporabniki, katere informacije iščejo in tako dalje. Če vas zanima, kdaj je Rudi Voeller zastreljal enajstmetrovko, je to vaša destinacija.

Vse je digitalno Tudi za zbiratelje kultnih Paninijevih sličic obstaja digitalno zatočišče. Uradna Paninijeva aplikacija vam omogoča ustvarjanje in izmenjavo digitalnih zbirk, brez tveganj in zvijač uličnega tapkanja. Na koncu so tu še igre – Electronic Arts s svojo serijo Fifa krasi tako fiksne kot mobilne platforme, Microsoft pa je v sklopu Xboxa One pripravil posebno nadzorno ploščo, ki v realnem času uporabnike obvešča o vseh potrebnih informacijah v zvezi s prvenstvom.

Ne spreglejte