SiolNET. Digisvet Novice
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Računalniški nepridipravi ne počivajo

Deset tisoč kupcem telefona OnePlus ukradli podatke o kreditnih karticah

1,65

termometer

OnePLus 5

Proizvajalec pametnih telefonov OnePlus je priznal, da je zlonamerna skripta podatke kradla približno dva meseca. Zajela naj bi podatke do 40 tisoč kupcev.

Prisotnost skripte so zaznali 11. januarja, ko so se začeli vrstiti klici kupcev, ki so jih obveščali o neupravičenih transakcijah. Takrat so pri OnePlus začasno ustavili sprejemanje kartičnih plačil v svoji spletni trgovini.

Nastradali so tisti, ki so prvič vnašali podatke o svojih karticah

Skripta je od sredine lanskega novembra izkoriščala varnostno pomanjkljivost v plačilnem sistemu in je lahko nabirala podatke, medtem ko so jih kupci vnašali.

Če so kupci vnesli podatke o svoji kreditni kartici pred sredino lanskega novembra in so v zadnjem času samo ponovno uporabili shranjene podatke, ali če so uporabljali PayPal ali neki drug način plačevanja, se jim zlorabe ni treba bati. Ogroženi so bili le tisti, ki so v omenjenem obdobju prvič plačevali s kreditno kartico v spletni trgovini OnePlus.

Oškodovanci obveščeni, nevarnost odpravljena

Družba OnePlus se je uradno opravičila in prizadetim kupcem ponudila brezplačno pomoč pri odpravljanju nastalih težav s karticami, katerih podatki so bili ukradeni. Vse oškodovance so že obvestili po e-pošti.

Obenem so zagotovili, da zlonamerne skripte ni več v sistemu, prav tako zatrjujejo, da so odstranili pomanjkljivost, ki je kradljivi skripti omogočila namestitev in izvajanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin