SiolNET. Digisvet Novice
5,03

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Desna roka Donalda Trumpa si je izmislila teroristični napad

5,03

termometer

Kellyanne Conway
Foto: Reuters

Kellyanne Conway, osebna svetovalka predsednika ZDA Donalda Trumpa, je aretacijo dveh Iračanov v ameriškem mestu Bowling Green za medije opisala kot pokol in povzročila, da so se nekateri uporabniki Facebooka označili za varne pred terorističnim napadom. 

Iračana so v mestu Bowling Green v ameriški zvezni državi Kentucky aretirali, ker sta nameravala teroristični organizaciji Al Kaida na Bližnji vzhod poslati orožje in denar, so poročali ameriški mediji.

V pokolu, kot je dogodek za ameriško televizijo MSNBC opisala Kellyanne Conway, vodja Trumpove volilne kampanje, zdaj pa ena od njegovih najtesnejših sodelavcev, ni umrl nihče, saj ni bil izstreljen niti en naboj.

Conwayeva je na Twitterju nato pojasnila, da ni nameravala uporabiti besede pokol, temveč terorist ...

... a bilo je prepozno. Svetovni splet se je namreč nemudoma začel norčevati.

Številni uporabniki so se na Facebooku označili za varne pred terorističnim napadom (Facebook funkcijo omogoči v primeru resničnih terorističnih groženj, kot sta bila napada v Parizu novembra 2015 ali Istanbulu decembra lani):

Foto: Facebook Foto: Facebook

Chelsea Clinton, hči nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, je Trumpovo administracijo med vrsticami medtem prosila, naj si ne izmišljuje terorističnih napadov:

Ameriški predsednik Donald Trump je medije sicer obtožil, da ignorirajo teroristično grožnjo, in se po poročanju Washington Posta še enkrat navezal na domnevni pokol v mestu Bowling Green, čeprav v dogodku nihče ni umrl ali bil ranjen. 

Zanimivost: Kellyanne Conway pravi, da je bila beseda pokol, ki jo je uporabila v izjavi za MSNBC, spodrsljaj, a isti izraz je uporabila tudi v intervjujih za medija Cosmopolitan in TMZ. Zanimivost: Kellyanne Conway pravi, da je bila beseda pokol, ki jo je uporabila v izjavi za MSNBC, spodrsljaj, a isti izraz je uporabila tudi v intervjujih za medija Cosmopolitan in TMZ. Foto: Reuters

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Rafko / 08.02.2017. ob 12:58 +1 0

  Saj so tudi v Evropi na začetku govorili, da se narod izmišlja, pa niso reagirali, sedaj pa ne več

  +1 0
 • WoozyConscience / 08.02.2017. ob 10:18 0 0

  Wag the Dog

  0 0
 • mrdezan / 07.02.2017. ob 22:37 +1 - 3

  ljubat: nimas pojma. Bolj se poglobi preden zalajas.

  +1 - 3
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin