Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Torek, 21. 3. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

ASUS – Zenfone 3 Max

V pripravljenosti lahko čaka mesec dni

Oglasno sporočilo

Veste, česa se lastniki mobilnih telefonov najbolj bojijo? Ne, ne kraje ali poškodbe, uporabniki najbolj trepetajo pred izpraznjenostjo baterije in posledično (začasno) neuporabnostjo digitalnega pomočnika.

 | Foto:

V časih, ko je pametni telefon več kot le sredstvo za komunikacijo, saj je računalnik v malem, kompas in zemljevid hkrati, pa tudi digitalna denarnica, je zelo pomembno, da predvsem – deluje. Energijo za delovanje mu zagotavlja vgrajena baterija, ki pa jo vedno bolj zmogljivi procesorji in veliki zasloni razkošnih ločljivosti ter požrešne aplikacije in raba mobilnega interneta vztrajno (in hitro) praznijo.


Če bi pametne telefone razvrstili po času trajanja njihove avtonomije, bi rezultati marsikoga presenetili. Med najboljšimi bi se zagotovo znašel ASUS-ov model Zenfone 3 Max, ki se zdi kot nalašč za povprečnega Slovenca, takšnega z aktivnim življenjskim slogom, ki rad obiskuje prelepe kotičke svoje države in od svojega digitalnega pomočnika pričakuje, da mu vdano sledi in služi. Zenfone 3 Max se lahko pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo, zato je idealen za vse, ki veliko časa preživijo stran od električnih vtičnic, bodisi na različnih interesnih dejavnostih bodisi daljših izletih v naravi.

Fotogalerija
1 / 10

V pripravljenosti lahko čaka mesec dni

ZenFone 3 Max brez težav sledi uporabniku med še tako napornim delavnikom, na voljo mu je tudi v prostem času. Ne glede na to, ali uporabnik vneto dela ali pa se igra – energije v bateriji telefona Zenfone 3 Max je vsak dan dovolj za vse aktivnosti, povprečnemu uporabniku pa bo avtonomija delovanja zadostovala tudi za dva ali tri, varčnežem celo več dni. V pripravljenosti namreč telefon zdrži kar do 30 dni, omogoča do 20 ur pogovorov in do 87 ur predvajanja glasbe.

Ni podhranjen, hrani lahko celo druge

Varčni telefoni so pogosto strojno podhranjeni, torej manj zmogljivi in posledično tudi manj požrešni. A Zenfone 3 Max je našel idealen kompromis. Štirijedrni procesor in 2 ali 3 GB delovnega pomnilnika (ter 16 oz. 32 GB pomnilnika za hrambo podatkov) sta kos nalogam, ki jih telefonu zadajo tudi nekoliko zahtevnejši uporabniki. Zunanje mere določa 5,2-palčni zaobljen 2,5D IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki je vgrajen v kovinsko ohišje. Vsega 2,25 milimetra debel rob zaslona poskrbi za ugodno, kar 75-odstotno razmerje med velikostjo zaslona in ohišja. Nežno zaobljen hrbtni pokrov je dodatno zaslužen, da se telefon naravno prilega dlani. Na hrbtni strani telefona je vgrajen še bralnik prstnih odtisov, ki ZenFone 3 Max odklene v delčku sekunde.

A prava zvezda je seveda baterija. Kot rečeno, zaloga 4.130 mAh energije v bateriji je tako razkošna, da lahko s telefonom prek priloženega kabla napolnite tudi druge, pretežno mobilne naprave. V varčnem načinu Super saving, ki zna izkoristiti vsako energijsko celico do konca, Zenfone 3 Max pokaže še dodatno odliko – če ta supervarčni način vklopite šele takrat, ko ima telefon le deset odstotkov zmogljivosti baterije, bo v pripravljenosti še vedno ostal kar 36 ur.

 | Foto:

Kameri PixelMaster za kakovostno zajemanje spominov

Za zajemanje digitalnih spominov poleg sprednje kamere z ločljivostjo senzorja 5 Mpik poskrbi še hrbtna kamera PixelMaster, katere senzor zajame 13 milijonov slikovnih pik. Tehnologija PixelMaster fotografiranje v pametnih telefonih dviga na novo raven, saj še izboljša standard zajemanja posnetkov. V načinu HDR lahko uporabnik zajame sliko, ki ima do štirikrat večji dinamični razpon od klasične, v načinu Super Resolution pa kamera zajame več posnetkov in izdela fotografijo izjemne ločljivosti – kar 52 milijonov pik, na kateri so vidne vse podrobnosti. V načinu Low Light pa ZenFone 3 Max v primerjavi z neposrednimi konkurenti v pogojih slabe svetlobe zajame do štirikrat svetlejšo in čistejšo sliko.

S telefonom ZenFone 3 Max se tako lahko brez skrbi odpravite na daljši izlet, medtem ko bodo pametni telefoni vaših prijateljev že besneli zaradi energijske lakote in naposled utihnili, boste vi lahko še vedno fotografirali in snemali videe, predvajali glasbo … In jim prijateljsko odstopili kakšen odstotek zmogljivosti baterije telefona ZenFone 3 Max.

Dostopen – stane le tretjino premijskega mobilnega telefona

Najboljšo novico smo prihranili za konec – ZenFone 3 Max kljub nadpovprečni kondiciji ne nosi nalepke z nadpovprečno ceno. V prosti prodaji pri domačih trgovcih z mobilnimi telefoni in v spletnih trgovinah boste zanj odšteli le malenkost več kot 200 evrov.

Več o Maxu in drugih pametnih telefonih ASUS ZenFone preverite na tej povezavi.

 

Ne spreglejte