Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
27. 2. 2014,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

BlackBerry John Chen

Četrtek, 27. 2. 2014, 11.08

8 let

BlackBerry Barcelono zapušča s polno mero optimizma

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi predsednik kanadskega proizvajalca mobilnih telefonov John Chen pravi, da je leto 2014 začetek preporoda BlackBerryja. "Kljub dvema novima telefonoma najboljše šele prihaja," je skrivnosten Chen.

V torek je kanadsko podjetje BlackBerry na sejmu mobilne telefonije MWC 2014 v Barceloni predstavilo dva nova pametna telefona – BB Z3, ki se glede na specifikacije in ceno (vsega 200 dolarjev oziroma slabih 150 evrov) uvršča v nižji srednji cenovni razred, in "klasični" BlackBerry Q20 s polno tipkovnico QWERTY in zaslonom na dotik. John Chen, ki je na čelo potapljajoče se kanadske podmornice BlackBerry malce nepričakovano stopil novembra lani, je na torkovi novinarski konferenci sicer potrdil namigovanja, da podjetje v Barceloni še zdaleč ni razkrilo celotnega letošnjega portfelja pametnih naprav. Dela namreč že nekaj časa tečejo na novem paradnem konju, ki naj bi s 64-bitnim osemjedrnim procesorjem in konkurenčno ceno še letos tekmoval za mesto v vrhu ponudbe supertelefonov. Čeprav je zmagovalec glede na prejšnja leta najbrž znan že vnaprej (Samsung Galaxy S5, seveda), bo drenjanje pod prestolom vsekakor zanimivo spremljati, saj mora glavne adute razkriti še precej proizvajalcev, med drugim tudi HTC, Google, Nokia in Apple. "Chen ni Heins" Nekdanji prvi mož BlackBerryja Thorsten Heins je telefon, ki bi Kanadčane vrnil v dirko najboljših, sicer obljubljal že pred enim letom, a s sprejemanjem vrste slabih odločitev poskrbel zgolj za izid "phableta" BlackBerry Z30, ki ga je trg praktično povsem spregledal, zaradi česar si je prislužil naziv ene najslabše prodajanih BlackBerryjevih naprav vseh časov.

Z novim predsednikom bo drugače, pravijo poznavalci – John Chen je namreč znan po svoji poštenosti, neposrednosti, odrezavem humorju in instantnih odgovorih na katerokoli še tako zapleteno vprašanje. Ena njegovih prvih potez po prevzemu vajeti BlackBerryja je omenjeni telefon Q20, s katerim želi na svojo stran znova pridobiti stare znance klasičnega dizajna BlackBerry Bold. "Da lahko začneš širiti bazo odjemalcev, jo moraš najprej imeti," je ob koncu konference na MWC 2014 umno pripomnil Chen.

Ne spreglejte