Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
15. 4. 2021,
18.11

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

7

Natisni članek

digizgodbe Oracle

Četrtek, 15. 4. 2021, 18.11

3 leta

Beg na Havaje in rušenje hiše: bizarna poteza zelo bogatega plejboja

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

7

Larry Ellison | Larry Ellison se je ta teden pridružil klubu 100. V njem je za zdaj sedem superbogatašev, katerih vrednost premoženja presega sto milijard ameriških dolarjev.  | Foto Reuters

Larry Ellison se je ta teden pridružil klubu 100. V njem je za zdaj sedem superbogatašev, katerih vrednost premoženja presega sto milijard ameriških dolarjev.

Foto: Reuters

Američan Larry Ellison, ustanovitelj in predsednik računalniškega podjetja Oracle, s premoženjem v vrednosti prek 100 milijard dolarjev in trenutno šesti najbogatejši človek na svetu, je v začetku aprila kupil eno najdražjih domovanj v ZDA. Le nekaj dni pozneje je potrdil govorice o nenavadni odločitvi, da v izjemno dragi hiši nikoli ne namerava bivati, temveč jo bo porušil. Zakaj, ni znano. 

Hiša
Novice Bogataši v nizkem štartu: lov na nepremičninski sveti gral je odprt

Larry Ellison je posest v ultraelitni soseski Seminole Landing, ki se nahaja v mestu Palm Beach, znanem pribežališču bogatašev v ameriški zvezni državi Floridi, kupil za 80 milijonov ameriških dolarjev (skoraj 67 milijonov evrov). 

Nova hiša superbogataša Larryja Ellisona bo kmalu preteklost. | Foto: Google Zemljevidi Nova hiša superbogataša Larryja Ellisona bo kmalu preteklost. Foto: Google Zemljevidi

Posest, ki vključuje skoraj 30 tisoč kvadrantih metrov zemljišča, v toskanskem slogu zgrajeno ekstravagantno vilo z več kot 1.400 kvadratnimi metri bivalnih prostorov in 160 metrov dolgo zasebno plažo, je Ellison kupil od Gaba Hoffmana, znanega upravljavca hedge skladov.

Domovanje, eno najdražjih v nepremičninskem portfelju 76-letnega Ellisona, sicer nikoli ne bo dočakalo novega lastnika, temveč ga čaka žalostna usoda. Ellison je po poročanju ameriških medijev pred dnevi namreč potrdil, da tam nikoli ne bo živel, temveč bo leta 1998 zgrajeno palačo v kratkem porušil. 

Ellisonova toskanska palača na Floridi ima sedem spalnic in enajst kopalnic, luksuzni apartma za goste, kinodvorano, vinsko klet in številne druge prostore, ki so navadnim smrtnikom popolne neznanke, a pritičejo hiši za 80 milijonov dolarjev. Posest je tudi eno od redkih domovanj v mestu Palm Beach, kjer lahko dobesedno na dvorišču hiše pristane helikopter in ima pri tem veliko prostora. | Foto: Douglas Ellman Ellisonova toskanska palača na Floridi ima sedem spalnic in enajst kopalnic, luksuzni apartma za goste, kinodvorano, vinsko klet in številne druge prostore, ki so navadnim smrtnikom popolne neznanke, a pritičejo hiši za 80 milijonov dolarjev. Posest je tudi eno od redkih domovanj v mestu Palm Beach, kjer lahko dobesedno na dvorišču hiše pristane helikopter in ima pri tem veliko prostora. Foto: Douglas Ellman

Hiše ne potrebuje, saj je že lani "pobegnil" na Havaje, od koder se ne namerava vrniti

Zakaj se je Ellison odločil tako, ni znano, prav tako pa se marsikdo sprašuje, zakaj bi tehnološki magnat sploh kupil še en pregrešno drag dom v celinskem delu ZDA. 

Ellison je namreč že decembra lani v pismu zaposlenim v podjetju Oracle pojasnil, da nikoli več ne bo živel na celini, temveč je za stalno "pobegnil" na Havaje, natančneje na otok Lanai.

Gre za najmanjši naseljeni havajski otok, katerega lastnik je skoraj v celoti Ellison - leta 2012 je za okrog 300 milijonov ameriških dolarjev kupil 98-odstotkov otoškega ozemlja.

Ellison namerava otok Lanai, kjer sicer živi nekaj več kot tri tisoč ljudi, postopno spremeniti v privlačno destinacijo za premožne počitnikovalce, željne trajnostnega in luksuznega welness turizma. 

Od računalničarja, ki je pustil faks, do mednarodnega plejboja

Larry Ellison | Foto: Reuters Foto: Reuters Kadar ne sklepa poslov, ki mu prinašajo milijarde, Larry Ellison kupuje havajske otoke, dirka z jadrnicami in hitrimi avtomobili, pilotira vojaška letala, skače iz zakona v zakon. Ustanovitelj velikega računalniškega podjetja Oracle resnično živi življenje multimilijarderja. Kliknite tukaj in preberite članek o njegovi življenjski zgodbi.

Preberite tudi:

Hrib, Bliss
Novice Skrivnost hriba, ki ga ne opazi nihče, a ga poznamo vsi
Bitcoin
Novice Z bitcoini si je kupil danes najdražjo garsonjero na svetu
Elisabeth Holmes
Novice Izginila je omara z okostnjaki propadle superženske
Ne spreglejte