Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
14.31

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BlackBerry odpuščanje zasebno letalo

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 14.31

4 leta, 7 mesecev

Barka BlackBerryja se utaplja, je rešitev v zasebnem letalu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zdi se, da so vodilni pri BlackBerryju bili med zadnjimi, ki so ugotovili, da je pred njimi nerešljiva situacija. Le tako lahko zagovarjajo nakup zasebnega letala julija letos.

Zgodba o neizbežnem, žal nesrečnem koncu BlackBerryja se vleče že nekaj let, pred dnevi so napovedali še dodatno odpuščanje. 4500 delavcev bo izgubilo službo. Spomnimo, dve leti nazaj, ko je imel BlackBerry še 14-odstotni tržni delež, je dajal kruh 17 tisoč zaposlenim, od letošnjega marca 12.700, zdaj je manj kot 7 tisoč zaposlenih.

Nerazumljiva poteza, vredna več milijonov dolarjev Ravno zaradi slabih razmer, ki se vlečejo že precej časa, in iz katerih se podjetje ne (z)more izvleči, je še toliko bolj nerazumljiva novica, ki je prišla zdaj na dan. Julija letos je namreč BlackBerry ob milijardni izgubi in zavedanju, da bo ena od naslednjih potez podjetja zagotovo odpuščanje svoje delovne sile, kupil novo zasebno letalo. Zanj so odšteli več milijonov zelencev, koliko točno, še ni znano. Kupili so rabljeno Bombardier Global Express letalo, ki po nekaterih navedbah v "sveži" različici stane 20 milijonov dolarjev. S tem je podjetje želelo nadomestiti dve starejši letali v svoji lasti in znižati stroške.

"Sporno" letalo bodo prodali Pri BlackBerryju so sicer že napovedali prodajo omenjenega letala, pa vendar to ne upravičuje dejstva, da si je podjetje tako požrešen nakup privoščilo v najbolj nepravem času. Letalo ali zaposleni? Letalo. Morda v upanju, da bi jih to rešilo. Pred leti je BlackBerry že kupil dve letali Dassault srednjega razreda, ki jih je v začetku leta prodal in ga nadomestil z enim, ki ima daljši doseg. Bombardier Global Express naj bi bil zmožen preleteti pot od New Yorka do Tokia brez vnovičnega polnjenja rezervoarja.

Zdaj so se odločili, da po prodaji tega ne bodo več lastniki nobenega letala.

Ne spreglejte