Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2014,
9.54

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

selfie Azija

Torek, 18. 3. 2014, 9.54

4 leta

Azija nori ob posebnih držalih za selfieje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selfieji povzročajo številne težave. Megleni posnetki, čudni izrazi in neprimerna svetloba so težave, za katere so azijski najstniki našli rešitev.

"Imenuje se držalo za selfieje," je Diana Hemas Sari, 21-letna podjetnica iz Indonezije, povedala tujim medijem. V rokah je držala raztegljivo kovinsko palico, ki je imel na enem koncu modro plastično držalo, na drugi strani pa je bil vpet njen pametni telefon, s katerim je posnela selfie. Držalo ji omogoča, da drži pametni telefon visoko v zraku, nastaviti samosprožilec in narediti lepo fotografijo s svojimi prijatelji.

Tako se poslavlja od meglenih in nič kaj atraktivnih avtoportretov pred kopalniškim ogledalom. Selfieji so med najstniki in 20-letniki v Aziji, ki naredijo največje selfiejev, na družabnih omrežjih postali tako odmevni, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo padla nova ideja o izboljšanju selfiejev. Kovinsko držalo jim omogoča popolne selfieje in možnost, da v selfieje zajamejo več prijateljev.

Čeprav se sliši čudno, da bi se sredi ulice fotografirali z velikim držalom, pa Sari pravi, da je precej manj nenavadno izvleči kovinsko palico kot pa prositi tujca na ulici za fotografiranje. Mnogi namreč s težavo prosijo tujca, naj jih fotografira, poudarja. S tem zmanjšujejo tudi nevarnost kraje pametnega telefona ali pa fotoaparata, ki so ga zaupali tujcu, hkrati pa se lahko brez slabe vesti zaradi motenja tujca prepustijo tudi daljšemu fotografiranju. Ko naredijo popoln selfie, držalo za selfie zložijo, tako da postane majhno in lahko prenosljivo.

Držala postajajo vse bolj priljubljena na Filipinih, Kitajskem in v Indoneziji. K temu je zagotovo prispevala izjemna priljubljenost selfiejev na Filipinih, tamkajšnje mesto Makati je bilo pred kratkim celo označeno za vodilno mesto v snemanju selfiejev na svetu. Na 100 tisoč ljudi v Makatiju nastane kar 258 selfiejev. Glede na to, da je na drugem mestu Manhattan, je le še vprašanje časa, kdaj se bo novi trend preselil onstran Atlantika. Na razširjenost bo zagotovo vplivala tudi ugodna cena držal, ta se giblje od 18 dolarjev naprej.

Ne spreglejte