SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Applova Siri se posmehuje Google Glassu

1

termometer

Tehnološki rivali so znani po tem, da radi drug drugemu zadajo kakšen udarec pod pasom, ampak Applova virtualna asistentka Siri se je odločila tovrstno početje dvigniti na novo raven.

Glede na smernice sodobnega tehnološkega razvoja lahko utemeljeno pričakujemo, da se bomo v kakšnem letu sprehajali po ulici in se namesto z ljudmi raje pogovarjali s svojimi napravami. Že Applova navidezna sogovornica Siri je ob svojem prihodu popolnoma obnorela svet, še toliko bolj pa nedavno Google Glass, elektronski monokel, ki spominja na naprave iz znanstvenofantastičnih filmov.

Rokavica je bila vržena Ker je tehnološki poslovni svet nadvse konkurečen, je bilo tako le še vprašanje časa, kdaj si bosta omenjena rivala skočila v lase. No, to se je zgodilo pred kratkim, prvo zmerljivko pa je vrgla Siri. Ves svet že ve, da se jabolčna asistentka od časa do časa rada malce pošali in pove kakšno šalo, ki ni pretirano smešna, ampak ko začne omalovaževati konkurente, pa stvari postanejo zanimive.

V preteklih mesecih je Siri prejela posodobitev, ki jo je naučila razlike med besedama glass (kozarec, steklo) in Glass z veliko začetnico, kjer je seveda mišljen Googlov izdelek. Če jo zdaj nagovorite z aktivacijsko frazo za omenjeni monokel ("OK Glass"), nazaj ustreli z eno od prednastavljenih hudomušnih pripomb, med katerimi so "Mislim, da je kozarec napol prazen" (I think the glass is half empty), "Ne poskušaj me ovesiti na svoje čelo" (Stop trying to strap me to your forehead) ter "Samo toliko da veš, če mi pomežikneš, ne storim nič" (Just so you know, I don't do anything when you blink at me).

Google pripravlja protiudarec Na drugi strani Google za zdaj še ni vrnil udarca. Če Glass povprašate po Siri, se zgolj odpravi na splet v njeno iskanje. Vendar, kot pravijo pri velikem medmrežnem vsevedu, ga nameravajo v kratkem naučiti povratnih zbadljivk. Ena od njih naj bi se glasila "Siri, nisi kriva ti, ampak jaz. Vidiš, pravkar sem spoznal Googlov glasovni iskalnik (Google Voice Search) in se močno zaljubil vanj. Ne samo, da me posluša, ampak me tudi razume."

Očitno se med velikanoma obeta velika, za nas pa predvsem zabavna vojna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin