SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Apple naj bi zaposlene obravnaval kot tatove

3

termometer

Iz tožbe, ki sta jo zoper Apple vložila nekdanja zaposlena, je razvidno, da podjetje prodajalce v trgovinah Apple Store zaradi strahu pred krajami telefonov in tablic vidi kot "navadne tatove".

Nekdanja Applova delavca, ki sta sodni postopek zoper jabolčno podjetje sprožila že leta 2013, a je primer šele zdaj dosegel javnost, v tožbi trdita, da varnostni ukrepi, ki v trgovinah Apple Store zadevajo prodajalce, niso le nespoštljivi, temveč mejijo že na živalske. Od podjetja sicer zahtevata plačilo delovnih ur, ki so se ob koncih delovnikov nabrale med čakanjem na varnostne preglede.

Poniževalno brskanje po žepih pred očmi kupcev Varnostniki v trgovinah Apple Store v ZDA naj bi prodajalce in njihovo lastnino namreč temeljito preiskali med vsakim odhodom z delovnega mesta, tudi med odmori za kosilo. Poniževalno brskanje po žepih naj bi se pogosto dogajalo kar pred očmi strank, tožnika navajata po pisanju CNN. Glavni razlog za grobo obravnavanje zaposlenih je seveda bojazen pred krajo dragocenih prodajnih artiklov - telefonov iPhone, tablic iPad, računalnikov (i)Mac.

Ali zaposleni sploh kradejo? Kot še piše CNN, je primer na sodišču še vedno odprt, se pa naj bi v zadevo poglobil sam direktor Appla Tim Cook in od kadrovske službe zahteval podrobno poročilo o situaciji in predloge za rešitev zadeve. Med njimi je bil tudi predlog šestmesečnega obdobja, v katerem bi se vsakdanje preiskave umaknile redkejšim naključnim. Če bi bilo v tem obdobju ukradenih manj naprav kot zdaj, bi sistem obdržali. Uradnega podatka o tem, če in koliko naprav zaposleni v trgovinah Apple Store res ukradejo, sicer ni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin