Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
16.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

aplikacije pametni telefon Matic Tomšič nasveti

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 16.27

6 let, 6 mesecev

Aplikacije, ki jih potrebujete, pa tega sploh še ne veste

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predstavljamo osem nadvse uporabnih brezplačnih aplikacij za Android in iOS, ki poenostavijo delo z mobilnimi napravami in poskrbijo za naprednejšo ter prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

I Can't Wake Up! (Android) I Can't Wake Up! je nemogoče imeti rad, a gre za eno najučinkovitejših budilk na pametnih telefonih. Napol spečemu uporabniku namreč ne dovoli preprosto utišati zvonjenja oziroma preklopiti v način dremeža, temveč mora zato, da I Can't Wake Up! preneha s piskanjem, rešiti uganko, enačbo ali sestavljanko, stresati telefon ali pa v polje prepisati besedilo na zaslonu. Za še bolj surovo zbujanje lahko aplikacija onemogoči tudi gumb za vklop naprave, s katerim je sicer mogoče umiriti večino telefonskih budilk.

Pushbullet (Android, iOS) Pushbullet omogoča zelo preprosto sinhronizacijo mobilne naprave z osebnim računalnikom. Aplikacijo za pametni telefon ali tablico dopolnjuje razširitev za spletni brskalnik ali samostojen program za PC, med njima pa nato potujejo obvestila o prejetih SMS-sporočilih, e-pošti, sporočilih prek Facebookovega Messengerja ali WhatsAppa. Z ene naprave na drugo si lahko tudi pošiljamo povezave do spletnih strani in datoteke. Pushbullet omogoča tudi odgovarjanja na sporočila SMS neposredno z osebnega računalnika.

Potrebna je registracija uporabniškega računa, najhitreje lahko z njo opravimo kar s pomočjo računa na Facebooku. Mi smo Pushbullet za Android sinhronizirali z razširitvijo za spletni brskalnik Chrome, na voljo pa je tudi za Firefox, Opero in Safari ter kot namizna aplikacija za Windows in Mac OS X.

Out of Milk (Android) Out of Milk je digitalna beležka, ki omogoča ustvarjanje nakupovalnih seznamov, seznamov opravil in spremljanje zaloge živil, čistil in drugih gospodinjskih potrebščin. Aplikacijo odlikujeta zelo preprost uporabniški vmesnik in možnost dodajanja izdelkov s skeniranjem njihovih črtnih kod.

Office Lens (Android, iOS) Z Office Lens pametni telefon postane optični bralnik, ki ga nosimo v žepu. Aplikacija uporabniku namreč omogoča, da vsako fotografijo pretvori v datoteko formata PDF, v Wordovo besedilno datoteko .docx ali pa v Powerpointov datotečni format .pptx. Office Lens omogoča tudi takojšen uvoz shranjenih datotek v Microsoftov oblak OneDrive (z registracijo Microsoftovega uporabniškega računa pridobite 15 gigabajtov brezplačnega prostora).

Listen on Repeat for YouTube (Android) LoR ponuja dve uporabni funkciji. Prva je vrtenje istih posnetkov z YouTuba znova in znova, kar je nekaj, česar YouTube ne omogoča privzeto. Druga je možnost predvajanja posnetkov v majcenem oknu med uporabo drugih aplikacij (slika spodaj). Posrečeno, če bi radi na pametnem telefonu ali tablici hkrati gledali YouTube in brskali po spletu, vaša naprava pa ne omogoča odpiranja aplikacij v oknih.

Gravity Screen(Android) Gravity Screen samodejno izklopi zaslon pametnega telefona, ko ga odložimo na mizo ali pospravimo v žep, in ga vklopi, ko telefon znova vzamemo v roke. S tem se lahko uporabnik izogne neželenim pritiskom, ki lahko povzročijo odpiranje aplikacij, klice ali, če ima nastavljeno odklepanje zaslona z vzorcem, telefon celo zablokirajo.

RunPee (Android, iOS) RunPee je prava izbira za vse uporabnike, ki jih med obiskom kina na malo potrebo pritisne v najmanj primernem trenutku, zaradi česar pogosto zamudijo najboljši del filma. Uporabnik v obširni bazi aplikacije pred začetkom predstave izbere film, ki si ga bo ogledal, nato pa mu RunPee z vibriranjem sporoči, kdaj je pravi čas za obisk stranišča, da bo zamudil najmanj vsebine.

Twilight (Android) Kot f.lux na osebnih računalnikih Twilight na mobilnih napravah z Androidom poskrbi za bolj kakovosten spanec uporabnika. Veliko jih pametne telefone in tablice namreč uporablja pred spanjem, znanstveno dokazano pa je, da modra svetloba, ki jo zasloni mobilnih naprav oddajajo privzeto, zavira sproščanje melatonina, hormona, ki v človeškem telesu uravnava biološko uro. Zaradi tega zaspani postanejo kasneje, pomanjkanje melatonina pa lahko vpliva tudi na kakovost spanca.

Ko zaide sonce, Twilight samodejno spremeni barvo zaslona – modrikasto belo prekrije s filtrom (intenzivnost je mogoče nastaviti ročno), ki povzroči oddajanje očem prijetne, tople rdečkasto-oranžne svetlobe.

Ne spreglejte