Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2013,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

snapchat

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 13.26

8 let

Aplikacija Snapchat spodbuja seksting

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdo bi si mislil, da bo danes izredno priljubljena aplikacija za seksting, s katero se fotografije v nekaj sekundah same izbrišejo, ob svoji predstavitvi doživela toliko slabe volje in negodovanja.

Slab začetek, dober konec, bi lahko rekli za aplikacijo Snapchat dveh študentov ameriške univerze Stanford Bobbyja Murphyja in Evna Spiegela. Idejo o pošiljanju fotografij, ki se po 10 sekundah same izbrišejo brez sledov, so ob njeni predstavitvi – Spiegel jo je predstavil kot del šolske naloge – označili za slabo idejo. Vendar pa je aplikacija, ki je primerna za naprave z operacijskim sistemom Android in iOS, zacvetela predvsem na račun pošiljanja vročih fotografij. Uporaba Snapchat za potrebe sekstinga je namreč najbolj razširjena uporaba te aplikacije.

Snapchat vs. Poke Mogočni Facebook, ki se je aplikacije upravičeno prestrašil, je za odgovor nanjo pripravil mobilno aplikacijo Poke, ki je na las podobna Snapchatu. Obe omogočata pošiljanje fotografij in pošiljanje videovsebin, a največ 10-sekundnih. Aplikacija Poke sicer omogoča tudi pošiljanje SMS-sporočil in ponuja krajši čas za uničenje vsebine.

Snapchat odličen recept za konec zveze Spiegel se je že oktobra lani pohvalil, da uporabniki Snapchata dnevno delijo več kot 20 milijonov fotografij, številka pa se je že čez mesec dni dvignila na 30 milijonov. Oglasili pa so se tudi že nasprotniki aplikacije, ki opozarjajo, da uporaba Snapchata ni tako nedolžna, kot se morda zdi. Ker so profili javni, ni težko ugotoviti, kdo od znancev uporablja aplikacijo. Mnogi svarijo, da je Snapchat odličen recept za končanje zvez, saj "zakaj za vraga pa bi sicer uporabljali Snapchat, če ne zaradi pošiljanja fotografij svojega telesa", kot so se izrazili na spletni strani Gizmodo.

Ne spreglejte