SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Android Market bo avgusta letos prehitel App Store

3

termometer

 | Foto:
App Store, ki trenutno velja za spletno trgovino z največjim številom aplikacij, naj bi avgusta letos ta naziv predal Android Marketu.

V Android Marketu se je število aplikacij od lanskega avgusta do sredine letošnjega februarja povečalo s 40 tisoč na skoraj sto tisoč aplikacij, v App Storu pa z 250 tisoč na 300 tisoč. Po podatkih podjetja Lookout, ki se ukvarja z mobilno varnostjo, je delež brezplačnih aplikacij v Android Marketu skoraj za polovico večji kot pri App Storu. Razmerje je namreč 65,9 odstotka proti 33,8. Vse več plačljivih aplikacij pri Android Marketu Število brezplačnih aplikacij se je na Android Marketu glede na avgust 2010 zmanjšalo, in sicer za dobrih enajst odstotkov, njihovo število pa se je v App Storu povečalo za skoraj pet odstotkov.

Napovedi kažejo, da naj bi imel Android Market letošnjega avgusta kar 425 tisoč aplikacij, se s tem izenačil z App Store in ga, glede na predvideno rast števila aplikacij, prehitel.

Zakaj se Android Market tako hitro približuje App Storu? Prodaja mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android vse bolj cveti, cenovno pa so dostopnejši od iPhonov. Dnevno je na Android Market naloženih več aplikacij kot na App Store, kar uporabnikom omogoča večjo izbiro in s tem več nalaganj aplikacij. Spletna trgovina Android Market je uporabnikom zaradi možnosti vrnitve aplikacije v roku 15 minut (do januarja letos kar 24 ur) in povračila denarja prijaznejša spletna trgovina z aplikacijami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin