SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Američani testirajo Google My Location

4

termometer

Vodilni na področju iskanja na spletu, Google, je sporočil, da uvaja nov sistem kartografiranja, ki stolpe mobilne telefonije izkorišča za iskanje bližnjih storitev brez vtipkavanja naslovov.

Googlova nova storitev My Location je v testnem načinu na voljo ameriškim uporabnikom. Narejena je tako, da razširi delež uporabnikov, ki se zavedajo lokacijskih storitev, ne glede na to ali v telefonih imajo ali nimajo čipov za satelitsko navigacijo.

Številka 0 za trenutno lokacijo

Google Maps za mobilnike s storitviji My Location samodejno obvesti uporabnika kje na zemljevidu so. Uporabniki enostavno v telefon vtipkajo številko 0, da jim ta pokaže njihovo približno lokacijo.

Za ameriške uporabnike je storitev brezplačna, sčasoma pa naj bi na podlagi te storitve prešli na oglaševanje, glede na lokacijo uporabnika. Storitev ni odvisna od ponudnika mobilnih storitev.

Storitev uporablja različne algoritme za čimboljši približek lokacije uporabnika, glede na stolp mobilne telefonije, ki je najbližji uporabniku. "My location" temelji na podatkovni bazi stolpov, ki jo je Google naredil z anonimnim posnemanjem mobilnih signalov uporabnikov storitve Google Maps.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin