SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

12 trendov telekomunikacijske industrije

2

termometer

Zelo nehvaležno bi bilo napovedati, kam nas bodo popeljale telekomunikacije in informacijske tehnologije v prihodnjem desetletju ali dveh, smernice, tudi obrisi dolgoročnih, se vendarle nakazujejo.

Kdo bi si pred 15 ali 20 leti lahko predstavljal, kako bodo telekomunikacije in informacijske tehnologije spremenile naš vsakdanjik in način, kako delujemo. Ker pa je razvoj vedno hitrejši, je napovedovanje prihodnosti danes še veliko težje. Kljub temu so že danes vidni trendi, je prepričan regijski vodja za področje digitalnih poslovnih modelov in strategij v ljubljanski podružnici svetovalnega podjetja A. T. Kearney Marko Derča.

Dvanajstim trendom, na katere je opozoril na svojem predavanju na letošnji konferenci Telekomunikacije, so skupni imenovalec boljša povezanost in usmerjenost v omreženost, personalizacija izdelkov in storitev ter inteligentna in avtonomna podpora vsakodnevnim opravilom. "Poslovne in tehnološke spremembe v telekomunikacijah se že danes zdijo hitre, ko jih gledamo v še daljšem obdobju, pa preprosto vzamejo dih," meni Derča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin