Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
24. 1. 2017,
19.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

5

Natisni članek

Lenovo pametni telefon

Torek, 24. 1. 2017, 19.55

6 let, 6 mesecev

TOP 5 pametnih telefonov: favoriti iz ozadja

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

5

Niso Apple, niso Samsung. Vseh pet je kitajskega porekla, a to danes ni več informacija, ob kateri bi vihali nos. Kupcu za razmeroma majhen denar namreč ponujajo ogromno uporabno vrednost. Za povprečnega uporabnika bo edina razlika med katerimkoli telefonom s spodnjega seznama in modelom najvišjega cenovnega razreda le dejstvo, da ni statusni simbol.

Huawei nova

Huawei nova | Foto: Huawei Huawei nova Foto: Huawei

Pri Huaweiju v zadnjem obdobju delajo odlične pametne telefone. Nova je eden njihovih zadnjih modelov, ki so izšli v letu 2016. S tem telefonom (in njegovim večjim bratom nova plus) smo se družili skoraj en mesec in bili res prijetno presenečeni.

Prvi plus: videz in občutek med držanjem v roki. Pametni telefon je zgrajen odlično, videti je in tudi čuti se premijsko.

Drugi plus: hitrost delovanja. Poganja ga procesor srednjega razreda (Snapdragon 625), a povprečen uporabnik bistvene razlike v primerjavi s pošastjo pasme Galaxy S7 (naš siceršnji telefon) najverjetneje ne bo opazil. Nova ima tudi 3 gigabajte pomnilnika RAM, kar je dovolj za žongliranje z mnogo aplikacijami hkrati.

Huawei Nova | Foto: Huawei Huawei Nova Foto: Huawei

Tretji plus: uporabnost. Čitalnik prstnih odtisov na hrbtni strani naprave je bliskovito hiter in natančen, baterija pa drži res, res dolgo. Novo smo začeli uporabljati v soboto zjutraj, telefon smo prvič polnili šele v ponedeljek zvečer.

Najnižja cena: 310 evrov pri sklenitvi naročniškega razmerja za 24 mesecev (Telekom Slovenije).

Nova plus

Nova plus ima večji zaslon, malce boljši fotoaparat in na papirju zmogljivejšo baterijo, ki pa se zaradi bolj požrešnega zaslona izprazni približno enako hitro. Je tudi dražja, uporabniška izkušnja pa je, če vam je vseeno za velikost zaslona, skoraj enaka kot pri novi.


Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max    |    Foto: Xiaomi | Foto: Xiaomi Mi Max | Foto: Xiaomi

Mi Max, eden od novejših pametnih telefonov kitajskega Appla, kot pravijo podjetju Xiaomi, kupcu za nekaj več kot 200 evrov ponuja ogromno. Ogromen je predvsem tudi njegov zaslon, ki po diagonali meri 6,44 palca oziroma 16,3 centimetra.

Pametni telefon poganja kar soliden procesor Snapdragon 650, ki ga najdemo tudi v nekaterih precej dražjih telefonih, na primer Sonyjevi Xperii X.

Pametnega telefona Mi Max ne smemo zamenjevati s futurističnim modelom Mi Mix

Mi Max ima vgrajen čitalnik prstnih odtisov, ob dobrem fotoaparatu pa je njegov daleč največji adut baterija z zmogljivostjo kar 4.850 miliamperskih ur (to je 3.000 več od Applovega iPhona 7, na primer).

Kje ga lahko kupimo: prva spletna trgovina, druga spletna trgovina


Lenovo Moto G4 Plus

Lenovo Moto G4 Plus | Foto: Lenovo Lenovo Moto G4 Plus Foto: Lenovo

Moto G, ki se v tujini prodaja pod blagovno znamko Motorola, pri nas pa jo trži Lenovo, lastnik Motorolinega mobilnega oddelka, je že nekaj let sinonim za enega od najboljših pametnih telefonov, ki za nižjo ceno uporabniku ponudijo ogromno.

Lenovo Moto G4 Plus | Foto: Lenovo Lenovo Moto G4 Plus Foto: Lenovo

Moto G4 Plus ima vse, kar mora imeti poceni, a zmogljiv pametni telefon: 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD, dovolj pomnilnika RAM in prostora za shranjevanje podatkov, kar hiter procesor in fotoaparat s 16 milijoni slikovnih pik. G4 je tudi v prvi model v seriji Moto G, ki ima čitalnik prstnih odtisov.

Kje lahko v Sloveniji kupimo Moto G4 Plus


Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite | Foto: Huawei Huawei P9 Lite Foto: Huawei

Huawei P9 Lite je malce okleščena različica Huaweijevega lanskega paradnega konja, modela P9. To ne pomeni, da je P9 Lite slab telefon, večina uporabnikov bo z njim pravzaprav zelo zadovoljna, saj ima skoraj vse, kar imajo največji (in najdražji).

Huawei P9 Lite | Foto: Huawei Huawei P9 Lite Foto: Huawei

Glavni aduti modela P9 Lite so kakovost izdelave (kot pri drugih novejših modelih Huawei hvalimo položaj čitalnika prstnih odtisov, ki je nameščen na zadnjo stran pod fotoaparat), dober fotoaparat z ogromno nastavitvami, lepa slika na zaslonu, ki mu ločljivost Full HD dobro pristaja, in izvrsten čas trajanja baterije.

Najnižja cena: 190 evrov pri sklenitvi naročniškega razmerja za 24 mesecev (Telekom Slovenije)


OnePlus 3T

OnePlus 3T | Foto: OnePlus 3T

OnePlus 3T je med peterico telefonov v tem prispevku morda najmanj "iz ozadja", saj je v zadnjih mesecih leta 2016 o njem govoril skoraj ves svet (oziroma vsi, ki se vsaj malo poznajo na svet mobilne telefonije). V primerjavi z drugimi štirimi je najdražji, a tudi daleč najzmogljivejši pametni telefon.

OnePlus 3T | Foto: OnePlus 3T

Model OnePlus 3T poganja procesor Qualcomm Snapdragon 821, ki danes velja za najzmogljivejšega od vseh, ki delujejo v pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android. Med drugim ga najdemo v Googlovih novih telefonih Pixel in Pixel XL, ki pa sta od 3T dražja za vsaj 200 evrov.

OnePlus 3T | Foto: OnePlus 3T

OnePlus 3T je na nekaj testih že dokazal, da je hitrejši od najboljših telefonov ta hip, med drugim tudi od Applovega iPhona 7 in Samsungovega Galaxy S7. Tisti, ki so ga že preizkusili, hvalijo tudi njegovo programsko opremo (na modelu 3T teče operacijski sistem OxygenOS, ki temelji na Androidu) in prijaznost do uporabnikov.

Cena: 439 evrov za 64-gigabajtni model v prodaji brez vezave pri operaterju. Kupimo ga lahko tule.

 

Ne spreglejte