Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
1. 11. 2016,
16.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Natisni članek

Internet spletni brskalniki svetovni splet nasvet nasveti

Torek, 1. 11. 2016, 16.13

6 let, 6 mesecev

TOP 10: Uporabne spletne strani, za katere morda še niste slišali

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Predstavljamo nov izbor uporabnih, zanimivih in zabavnih spletnih strani, ki jih morda še ne poznate, pa bi jih morali. Preverite tudi naš zadnji izbor zanimivih spletnih mest.

SSAVR (Simple.Savr)

Zelo uporabno orodje, ki napisano besedilo ali naložene datoteke za sedem dni shrani v lokalno brezžično omrežje. Kako deluje? Ko v glavno okno spletne strani SSAVR napišemo besedilo, lahko do njega nato dostopamo prek druge naprave, ki je povezana v isto brezžično omrežje.

 | Foto:

Enako velja za fotografije in dokumente, ki jih naložimo na Simple.Savr. Velikost posamezne datoteke, ki jo lahko shranimo v SSAVR, je omejena na 25 megabajtov.

Pixabay

Ogromna zbirka fotografij, sličic in vektorskih grafik, ki jih lahko uporabljate za katerikoli namen, tudi komercialni.

 | Foto:

Vsi grafični materiali na portalu Pixabay.com so namreč izdani pod licenco Creative Commons CC0, ki dovoljuje prosto upravljanje z avtorsko vsebino. 

Drench

Ena najpreprostejših, a tudi najbolj zabavnih iger na spletu za takrat, ko imate nekaj minut časa in se nimate kam dati. V 30 potezah moramo celotno raznobarvno okence prekriti z eno samo barvo od šestih. Spodaj poglejte, kako igramo:

GeoGuessr

GeoGuessr je svojevrstna spletna igra – uporabnika prek uličnega pogleda na zemljevidu Google Maps postavi na naključno mesto na svetu.

Nato moramo ugotoviti ali uganiti, kam nas je GeoGuessr postavil, in mesto klikniti na zemljevidu na desni strani zaslona. Poglejte, kako poteka "partija" GeoGuessr:

V prvem poskusu smo bili precej bolj natančni:

 | Foto:

Ninite

Spletna stran Ninite bi morala biti prva postaja vsakega uporabnika novega osebnega računalnika. Na enem mestu namreč omogoča namestitev in posodobitev vseh nujnih in priročnih programov ter programskih orodij za operacijske sisteme Windows.

 | Foto:

Uporabnik preprosto obkljuka tiste, ki jih želi, in požene namestitveni program (Get Your Ninite).

10minutemail

Veliko spletnih strani, ki ponujajo določeno storitev ali informacije, od uporabnika zahteva registracijo z e-poštnim naslovom. Nato se pogosto zgodi, da uporabnik na omenjeni e-poštni naslov začne prejemati številna oglasna sporočila.

 | Foto:

Če se z enim e-poštnim naslovom registrira na več spletnih strani, lahko nabiralnik hitro postane nerazpoznaven. Tukaj nastopi 10minutemail.com, ki uporabniku omogoča, da ustvari e-poštni naslov z vsega desetminutnim rokom trajanja – to je dovolj, da se nekje registriramo in nato, če je to treba, registracijo še potrdimo. E-poštni naslov nato izgine.

If The Moon Were Only 1 Pixel

Tale spletna animacija nam pokaže, kako velike so v resnici razdalje v vesolju. Izhodišče je naša Luna, ki na zaslonu predstavlja en piksel (eno pičico).

 | Foto:

Pripravite se, da boste z vrtenjem koleščka na miški porabili nekaj minut samo za to, da boste zapustili naše Osončje.

foto

Scr.im

Scr.im uporabnikov e-poštni naslov spremeni v kratko, anonimno in varno spletno povezavo.

Op. p.: Hekerji, to ni pravi e-poštni naslov avtorja tega prispevka! | Foto: Op. p.: Hekerji, to ni pravi e-poštni naslov avtorja tega prispevka!

To nam omogoča, da e-poštni naslov delimo na spletnih straneh, kjer to želimo, brez skrbi, da bi ga izsledili internetni boti (programi) in ga začeli zasipati z reklamno e-pošto.

Dead Man's Switch

DMS (Dead Man's Switch) je spletna storitev, ki uporabniku omogoči, da po svoji smrti izbranim osebam pošlje elektronsko pošto s svojimi zadnjimi besedami, željami, zahtevami. Lahko rečemo tudi, da gre za neke vrste elektronsko oporoko, pravijo upravitelji spletne strani.

Uporabnik, ki se odloči za uporabo storitev DMS, sestavi svoje sporočilo. Nato se mora redno javljati pozivom DMS, s čimer dokaže, da je še vedno živ. Intervale, v katerih se želi javljati, lahko določi sam. Če se ne bo javil največ 70 dni od zadnjega stika, bo Dead Man's Switch njegovo sporočilo poslal izbranim prejemnikom.  | Foto: Thinkstock Uporabnik, ki se odloči za uporabo storitev DMS, sestavi svoje sporočilo. Nato se mora redno javljati pozivom DMS, s čimer dokaže, da je še vedno živ. Intervale, v katerih se želi javljati, lahko določi sam. Če se ne bo javil največ 70 dni od zadnjega stika, bo Dead Man's Switch njegovo sporočilo poslal izbranim prejemnikom.  Foto: Thinkstock

FlashScore.si

Na tej spletni strani boste našli vse aktualne športne rezultate, vsi pa so na voljo v slovenskem jeziku.

 | Foto:

FlashScore ob najbolj priljubljenih športih, kot so nogomet, košarka, alpsko smučanje, rokomet in hokej, pokriva tudi (vsaj pri nas) bolj eksotične – ameriški nogomet, ragbi, futsal, vaterpolo …

Najbolj ažurne informacije iz sveta športa so seveda doma tudi na Sportalu.

 

Ne spreglejte