SiolNET. Digisvet Nasveti
8,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TOP 10: Super aplikacije, ki morajo biti na vsakem telefonu

8,25

termometer

Varčevanje z baterijo, preprosto pošiljanje fotografij drugim uporabnikom, zaščita vsebine telefona pred nepovabljenimi očmi … Čas je za naš tedenski izbor najbolj uporabnih aplikacij.

Battery Doctor (Android & iOS)

Battery Doctor je verjetno najboljša aplikacija za nadzor nad porabo baterije. Samodejno ali s pritiskom samo ene tipke zna ugašati procese, ki porabijo največ elektrike, ter zelo natančno pokazati, koliko baterije je še preostalo in kako topla je (to je pomemben podatek, ker litij-ionske baterije ne marajo toplote).

Pritisk na Optimize (Izboljšaj) reši večino sprotnih težav s preveliko porabo baterije, ki jih ustvarjajo aplikacije. Pritisk na Optimize (Izboljšaj) reši večino sprotnih težav s preveliko porabo baterije, ki jih ustvarjajo aplikacije. Foto: Matic Tomšič

Uporabnik lahko računa na to, da bo z namestitvijo aplikacije Battery Doctor z vsakim polnjenjem do 100 odstotkov pridobil od pol ure do dveh ur dodatne uporabe telefona (vir: večletna uporaba BD).

SHAREit (Android & iOS)

Odlična aplikacija za hitro prenašanje datotek med pametnimi telefoni. SHAREit na uporabnikovi napravi ustvari lokalno Wi-Fi omrežje, na katerega se poveže drug uporabnik (prav tako mora imeti nameščeno aplikacijo SHAREit), nato pa lahko datoteke izmenjujeta veliko preprosteje od alternativ, na primer povezav bluetooth, NFC ali Wi-Fi Direct.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Z aplikacijo je mogoč tudi hiter brezžični prenos datotek med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

Universal Copy (Android)

To orodje uporabniku omogoči kopiranje sicer statičnega besedila, ki ga ni mogoče označiti - napisov v nastavitvah telefona, opisov posnetkov na YouTubu, obvestil na Facebooku. Zelo uporabno ob marsikateri priložnosti.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Smart Tools (Android & iOS)

Aplikacija Smart Tools pametni telefon spremeni v priročno orodje za merjenje razdalj, nagiba, uravnanosti, pretvornik enot, jakosti zvoka, kompas …

Foto: Google Play Foto: Google Play

Telefon s Smart Tools postane neke vrste švicarski nož. Aplikacija ni brezplačna, za njo je treba odšteti 2,80 evra (2,99 dolarja za iPhone), a ceno odtehta z res veliko uporabnostjo.

Office Lens (Android & iOS)

Z Office Lens lahko fotografiramo dokumente in jih pretvorimo v besedilo, ki ga je mogoče urejati. Aplikacija namreč prepozna črke in besede ter jih, če je vir (dokument, ki ga fotografiramo) dovolj razločen, zna izvoziti v datoteke PDF, DOCX (Microsoft Word), PPT (Microsoft PowerPoint).

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Kako dobro Office Lens prepozna besedilo:

[video: 60664 / Office Lens]

Office Lens

CM AppLock (Android)

Aplikacija za vse uporabnike, ki cenijo zasebnost. S tem orodjem lahko nekomu, ki bi pridobil dostop do našega (odklenjenega) pametnega telefona, preprečimo odpiranje aplikacij, galerije slik, SMS-ov, stikov.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Zaklenemo jih lahko s kodo PIN, vzorcem ali celo prstnim odtisom, če naš pametni telefon to omogoča.

Parallel Space (Android)

Parallel Space na pametnem telefonu ali tablici naredi virtualen pogon in s tem omogoči uporabo dveh različic iste aplikacije hkrati.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

S tem gre na roko tistim, ki imajo v napravi dve kartici SIM in bi želeli aplikacijo za hitro sporočanje Whatsapp uporabljati z dvema telefonskima številkama hkrati ali pa imajo dva računa za Facebook, Snapchat, Instagram, na primer. S Parallel Space sicer deluje večina najpogosteje uporabljanih  aplikacij.

Microsoft Word (Android & iOS)

Najbolj uporabljani urejevalnik besedil na svetu je za mobilne naprave brezplačen, zakaj ga torej ne bi namestili? Uporaben je prav tako kot njegov večji brat na osebnih računalnikih.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Pred prvo uporabo mobilnega Worda boste sicer morali, če ga še nimate, ustvariti račun Microsoft. To je dobra stvar, saj se bodo vsi dokumenti, ki jih boste ustvarili na pametnem telefonu, dodatno shranjevali še v Microsoftov oblak OneDrive.

Solid File Explorer (Android)

Raziskovalec po datotekah na pametnem telefonu. Večkrat smo sicer že priporočali njegovega sodobnika, ES File Explorer, ki pa so ga razvijalci v zadnjih različicah malce poneumili. Solid File Explorer je veliko bolj pregleden in zmogljiv, ob hitrem iskanju datotek ponuja tudi integracijo z vašimi shrambami v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive, OneDrive.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Je pa slaba lastnost Solid File Explorerja ta, da je brezplačen samo prvih 14 dni uporabe. Nato je treba kupiti različico Pro, ki stane 1,99 evra.

Twilight (Android)

Twilight smo že priporočali, a moramo to odlično aplikacijo omeniti znova. Ko zaide sonce, Twilight hladno belo-modro barvo zaslona spremeni v toplo rumeno-oranžno, s čimer ščiti naše oči in nam pomaga zaspati.

Aplikacije Foto: Matic Tomšič

Strmenje v belo-modro svetlobo pred spanjem namreč zavira izločanje hormona melatonina, zaradi katerega postanemo zaspani, in posledično zmoti naš cikel spanja in bedenja.

Kako lahko svoje oči zavarujejo uporabniki iPhonov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin