SiolNET. Digisvet Nasveti
3,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med Slovenci zelo priljubljeni aplikaciji dobili precej uporabno novost

3,39

termometer

Facebook Messenger
Delovanje Facebookove aplikacije Messenger se v temnem načinu ne spremeni niti malo, je pa sploh v temi precej bolj prijazen do oči. Foto: Matic Tomšič

Facebook je pogovorni aplikaciji Messenger, ki jo uporablja več kot milijarda ljudi, potihoma dodal tako imenovani temni način, ki barvo ozadja zaslona iz bele spremeni v črno. To ima več prednosti, predvsem pa uporaba aplikacije pred spanjem ali v temi manj utruja oči, poraba baterije pa je manjša, ker je velik del zaslona lahko izklopljen. Gumba za vklop temnega načina v nastavitvah aplikacije sicer ne bomo našli, če ga tja ne prikličemo s posebnim postopkom. Temni način ima od včeraj sicer tudi Viber.

Viber Messenger Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona
Viber in Facebookov Messenger sta stalnica vrha največkrat prenesenih aplikacij na slovenskem trgu, kaže zgornji posnetek zaslona s trgovine z aplikacijami Google Play Store. 

Obe aplikaciji je na svoje telefone na svetovni ravni sicer že namestila več kot milijarda uporabnikov, a jih Messenger mesečno po zadnjih podatkih aktivno uporablja okrog 1,3 milijarde, Viber pa manj kot 300 milijonov. 

Da bi v aplikaciji Messenger sploh dobili možnost za vklop temnega načina, moramo najprej odpreti pogovor z enim od stikov in nato pritisniti na nasmejan obraz v polju za vnos besedila, da pridemo do menija s tako imenovanimi smeški:

Facebook Messenger nasvet Foto: Matic Tomšič

Sogovorniku moramo nato poslati sličico polmeseca. Najdemo jo v meniju Emoji in nato v zbirki, ki jo označuje medvedek:

Facebook Messenger nasvet Foto: Matic Tomšič

Ob pošiljanju sličice bodo zaslon prekrili številni polmeseci, kar je tudi znak, da smo odklenili temni način:

Nato se moramo vrniti nazaj na začetni zaslon aplikacije Messenger (kjer je seznam vseh pogovorov) in odpreti meni z nastavitvami. To storimo tako, da kliknemo na sliko našega profila v zgornjem levem kotu zaslona:

Facebook Messenger nasvet Foto: Matic Tomšič

Takoj pod imenom in fotografijo profila se bo pojavila nova funkcija, Dark Mode oziroma temni način. Temni način vklopimo tako, da premaknemo drsnik, aktiviral se bo takoj. Izklopimo ga po istem postopku:

Facebook Messenger nasvet Foto: Matic Tomšič

Nova funkcija Messengerja je na voljo tako uporabnikom pametnih telefonov iPhone kot tistih z operacijskim sistemom Android.

Facebook ob prvem vklopu temnega načina uporabnika sicer opozori, da bo morda opazil kakšne anomalije v grafični podobi aplikacije oziroma da določeni deli Messengerja ne bodo temni, ker funkcija uradno še ni končan izdelek, a mi jih za zdaj še nismo. 

Facebook Messenger nasvet Foto: Matic Tomšič

Temni način je po Messengerju v torek za svojo istoimensko aplikacijo predstavil tudi Viber, bo pa na začetku na voljo samo uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android:

Preberite tudi:

Messenger, 4 Digisvet Adijo, dozdajšnji Messenger, novemu in drugačnemu se boste tokrat težko izognili Pametni telefon, spanje Digisvet Kaj je dobro vedeti, preden greste danes spat Facebook oglaševanje Digisvet Facebook za konec meseca potiho napovedal veliko novost Vesoljci, Žalec Digisvet Na tisoče Slovencev navdušil nenavaden dogodek v Žalcu, svarilo policije Facebook Digisvet Za koliko denarja bi vi privolili v (začasno) ugasnitev svojega profila na Facebooku? Prevara Facebook Digisvet Kaj je v ozadju zapisa, ki ga panično delijo številni Slovenci Mark Zuckerberg Digisvet Pred petnajstimi leti je bil nihče. Danes ima pod sabo tretjino sveta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin