Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
11.56

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

slušalke Naj Digi

Torek, 15. 2. 2022, 11.56

2 leti, 2 meseca

Slušalke, ki jih imamo najraje: to je šest slovenskih favoritov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

V letošnjem izboru tekmovanja Naj Digi smo bralce Siol.net med drugim vprašali, katere slušalke so po njihovem mnenju najboljše ta hip. Bralci Siol.net so za končno zmago izbrali šest kandidatov, ki jih v naključnem vrstnem redu predstavljamo v tem prispevku. 

Sony WH-1000XM4

Slušalke Sony WH-1000XM4 | Foto: Unsplash Slušalke Sony WH-1000XM4 Foto: Unsplash

Te naglavne slušalke z aktivnim odpravljanjem šumov so morda res videti zelo podobne prejšnji generaciji in generaciji pred to, toda videz vara. V primerjavi s predhodnikoma model WH-1000XM4 prinaša nekaj pomembnih novosti: podporo brezžičnemu povezovanju z več napravami hkrati, tehnologijo za izboljšanje manj kakovostnega zvoka in zaznavanje govora, ki samodejno zaustavi predvajanje vsebin.

Aktivno odpravljanje šumov je odlično, eno najboljših na trgu, slušalke pa so tudi lažje in udobnejše od prejšnjih modelov. Prvina, ki jo marsikdo pogreša, je zagotovo odpornost proti vdoru vode oziroma proti vlagi, saj začnejo slušalke ob potenju hitro drseti iz položaja. Nič ne bi imeli tudi proti, če bi bile malo cenejše − s ceno skoraj 400 evrov so to ene najdražjih slušalk pri nas. 

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro | Foto: Unsplash Apple AirPods Pro Foto: Unsplash

Verjetno najbolj prepoznavna znamka slušalk na svetu je privržence pridobila predvsem zaradi dveh lastnosti, odličnega zvoka in nenavadne zunanjosti, saj je videti, kot da se je sicer ožičenih slušalk nekdo lotil s škarjami.

Slušalke AirPods Pro, ki se po kakovosti uvrščajo med osnovne AirPods in model najvišjega cenovnega razreda AirPods Max, so ob omenjenih sorodnikih eden od Applovih izdelkov, ki se najmanj zapira v prepleteni "jabolčni" ekosistem naprav in programske opreme. Slušalke namreč podpirajo tudi povezovanje s pametnimi telefoni (in drugimi napravami) z operacijskim sistemom Android. 

Xiaomi True Wireless Earbuds Basic 2

Xiaomi True Wireless Earbuds Basic 2 | Foto: Xiaomi Foto: Xiaomi

Gre za ene najbolje prodajanih slušalk v Sloveniji ta hip. Kupci jih izbirajo predvsem zaradi cene, ki je v primerjavi z drugimi resnično brezžičnimi slušalkami (oziroma tako imenovanimi čepki) na tem seznamu smešna - stanejo namreč manj kot 27 evrov.

Kljub temu uporabniku ni treba sprejeti toliko kompromisov, kot bi mislili - zvok je soliden, dušenje šumov iz okolice presenetljivo učinkovito, avtonomija baterije ni zanemarljiva. Ena od pomanjkljivosti je sicer, da Xiaomi ne ponuja posebne aplikacije za upravljanje slušalk, kar pomeni, da so informacije o njihovem delovanju, na primer o stanju baterije, okrnenje. 

Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds | Foto: Samsung Samsung Galaxy Buds Foto: Samsung

Samsungove slušalke veljajo za ene najudobnejših v aktualni ponudbi tako imenovanih resnično brezžičnih slušalk (True Wireless), v vrhu pa so tudi po času poslušanja glasbe z enim polnjenjem baterije in kakovosti nizkih tonov (basov).

Uporabniki pametnih telefonov znamke Samsung lahko iz njih (podobno kot pri že omenjenih Apple AirPods in Huawei FreeBuds Pro) prek aplikacije Galaxy Wearable "iztisnejo" še nekaj več priročnih lastnosti. 

JBL T510BT

JBL T510BT | Foto: JBL JBL T510BT Foto: JBL

Gre za slušalke, namenjene nezahtevnim uporabnikom ali pa tistim z malo bolj omejenimi proračuni, ki jim je na prvem mestu praktičnost in šele nato vse preostalo. Slušalke JBL T510BT ta kriterij vsekakor izpolnjujejo, saj ponujajo precej dolgotrajno avtonomijo baterije, nadzor nad upravljanjem glasnosti in preskakovanjem pesmi je preprost in hiter, so pa tudi dovolj udobne za večurno uporabo. Te slušalke so favorit kupcev v Sloveniji tudi zaradi razmeroma nizke cene (40 evrov).

Huawei FreeBuds 4

Huawei FreeBuds 4 | Foto: Huawei Huawei FreeBuds 4 Foto: Huawei

Slušalke FreeBuds 4 so za Huawei to, kar so slušalke AirPods za Apple. Najbolje se razumejo s pametnimi telefoni znamke Huawei in v sožitju z njimi tudi omogočajo nekaj več možnosti uporabe, bodo pa iz njih seveda ogromno iztisnili tudi uporabniki pametnih telefonov drugih znamk. 

Njihovi glavni aduti so udobje, precej soliden zvok in zelo preprost nadzor z gumbi neposredno na slušalkah, kot eno glavnih pomanjkljivosti pa so nekateri ocenjevalci izpostavili podatek, da niso dovolj glasne. 

Vabljeni h glasovanju v izboru Naj Digi 2022.

Oglasno sporočilo

Zmagovalni nakupi v E-trgovini Telekoma Slovenije

Preverite ponudbe izbranih  kandidatov za Naj Digi 2022 pametne slušalke v  E-trgovini Telekoma Slovenije. 

Apple AirPods Pro 
Huawei FreeBuds 4 
JBL T510BT

Samsung Galaxy Buds
Sony WH-1000XM4
Ne spreglejte