SiolNET. Digisvet Naj Digi
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tudi letos bralci Siol.net izbirajo

Naj Digi – pametni telefoni in še …

0,12

termometer

Izbor Moj naj telefon
Kaj je najbolj prepričalo bralce Siol.net: zmogljivost, videz, cena, vse skupaj ali kaj drugega?

V letošnjem izboru Naj Digi imajo, tako kot lani, glavno besedo pametni telefoni, ki so bili na prodaj v preteklem letu, a so letos tekmovalne kategorije nekoliko drugačne in med njimi tudi nekatere nove.

Leto 2020 je bilo po marsičem drugačno. Epidemija nas je prisilila v odrekanje stvarem, ki smo jih imeli za samoumevne in privzete.

V obdobju, ko je fizična razdalja postala imperativ, so komunikacije postale še pomembnejše, ker so nam pomagale premostiti fizično razdaljo in ohranjati bližino z nam pomembnimi ljudmi. Novosti na tem področju so lani prihajale enako hitro in intenzivno, zato ni razloga, da ne bi bilo tako tudi letos.  

Epidemija ni ustavila tehnoloških novosti

V upanju, da bo letošnje leto prineslo tisto normalnost, ki smo jo lani tako grobo in nenadoma izgubili, se lahko ozremo v preteklo leto in v bogati beri lanske ponudbe izberemo tiste, ki so nas najbolj prepričale in navdušile – zaradi zmogljivosti, videza, cene, vsega skupaj ali česa drugega.

Tudi v letošnjem izboru Naj Digi bodo imeli največjo težo glasovi bralcev Siol.net. Tudi v letošnjem izboru Naj Digi bodo imeli največjo težo glasovi bralcev Siol.net. Foto: Getty Images

Pametni telefoni najvišjega razreda so znova premikali meje zmogljivosti, obenem je v srednjem razredu potekal neizprosen konkurenčni boj, v katerem so proizvajalci za nižjo ceno poskusili ponuditi čim več. Tudi pri nas niso nepomembni pametni telefoni najnižjega cenovnega razreda, ki so lahko zanimiv vstop v svet visoke tehnologije.

Spremenjene kategorije, enaka izvedba

Čeprav bodo letos kategorije nekoliko drugačne in ne bodo zajemale samo pametnih telefonov (podrobnosti bodo še sledile), bo sama izvedba enaka kot pri lanskem izboru: najprej bomo sprejemali vaše predloge, nato bomo tiste, ki ste jih največkrat predlagali, uvrstili v glasovanje.

Tako smo izbirali lani. Tako smo izbirali lani.

Predlagali boste lahko pametne telefone (in druge tekmovalce), ki so bili na prodaj v Sloveniji tekom leta 2020, upoštevali pa bomo tudi tiste, ki jih je bilo mogoče kupiti samo z dostavo iz tujine.

Glavno besedo bralcem

V drugem krogu bo potekalo glasovanje, kjer bo, enako kot lani, štiri petine točk prineslo bralstvo Siol.net, eno petino točk pa ocenjevalna komisija, ki bo letos zastavljena nekoliko širše in bo zajemala tudi predstavnike večjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev.

Več podrobnosti sledi še v prvi polovici tega meseca, do takrat pa si lahko še enkrat ogledamo lanske zmagovalce.

Glasovanje za Naj mobitel smo podaljšali Digisvet Bralci Siol.net ste izbrali – naj mobiteli so …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin