Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
18. 4. 2014,
8.54

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sony

Petek, 18. 4. 2014, 8.54

7 let, 11 mesecev

V promet že sedem milijonov igralnih konzol Playstation 4

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sonyjeva nova igralna postaja se prodaja dobro, saj jo je v dobrih petih mesecih po splovitvi zgrabilo že več kot sedem milijonov kupcev, podrla pa je celo nekaj rekordov legendarnega Playstationa 2.

Japonski proizvajalec (pretežno) zabavne elektronike je do 6. aprila razposlal že več kot sedem milijonov konzol Playstation 4, kar pomeni, da najhujši konkurent, Microsoftov Xbox One, ni več niti v zavetrju – po neuradnih podatkih so zeleno-črno škatlo do zdaj kupili zgolj slabi štirje milijoni igralcev.

Poleg tega naj bi v Evropi prejšnji teden (in teden poprej) s polic trgovin izginilo kar sedemkrat toliko Playstationov 4 kot konzol Xbox One, kar le še potrjuje pravilnost vizije prvega moža Sonyja Kazua Hiraija, ki je na predstavitvi dejal: "Najprej igre, nato vse drugo." Zaradi udarnega gesla je Sony po poletni napovedi konzole nove generacije prejel rekorden milijon prednaročil.

Xboxa One sicer še ne bomo kar odpisali, saj ima v rokavu res silnega aduta – izjemno igro Titanfall, ki je ekskluzivno izšla le za osebne računalnike in obe Microsoftovi konzoli (ne pozabite, da je Xbox 360 še vedno zelo priljubljen). Kmalu bo znano, ali je njen izid vplival na rast prodaje Ona. Lahko štirica preseže kultno dvojko? Playstation 4, ki je od 14. januarja na voljo v 72 državah, je s prodajo četrt milijona izdelkov na dan lansiranja samo v Veliki Britaniji podrl rekord Playstationa 2, najbolje prodajane igralne konzole vseh časov. To sta si od novembra 2000 prilastila več kot dva odstotka celotnega svetovnega prebivalstva (pokupljenih je bilo več kot 155 milijonov enot). Igre gredo za med, vse bolj priljubljeno tudi deljenje vsebin Vsak lastnik Playstationa 4 je v povprečju kupil slabe tri igre, sporoča Sony. V približno 20,5 milijona prodanih izvodov so všteti tako digitalni prenosi s servisa Playstation Store kot izdaje na optičnih medijih, najdonosnejša igra pa je Killzone Shadow Fall (z 2,1 milijonoma nakupov na prvem mestu najbrž tudi zato, ker je na novi platformi orala ledino). Med uporabniki omrežja Playstation Network je bila dobro sprejeta tudi novost, deljenje vsebin iz iger (posnetkov zaslona, videa, rezultatov in statistik). Namenski gumb Share (Deli) na nadzornem ploščku DualShock 4 je bil do zdaj pritisnjen že 135-milijonkrat.

Ne spreglejte