Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

1

Natisni članek

nasvet videoigra

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 16.02

6 let, 6 mesecev

TOP 10: Računalniške igre, ki jih mora preigrati vsak

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

1

Spletna trgovina z računalniškimi igrami Steam ima do 2. januarja veliko praznično razprodajo, na kateri je mogoče zelo ugodno, tudi za drobiž, kupiti številne odlične videoigre. To je jagodni izbor naših desetih favoritov, ki igralcu za razmeroma nizko (ali pa zelo znižano) ceno ponujajo ogromno.

Rocket League

Rocket League je nogomet, pri katerem žogo v velikanski areni namesto z nogo suvamo z avtomobili na raketni pogon.

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Žoga, ki eksplodira, ko prečka golovo črto, dosledno uboga fizikalne zakonitosti, to pa ne velja za adrenalinsko vožnjo avtomobilov, s katerimi je mogoče voziti po stenah in celo strehi arene, v kateri je nogometno igrišče.

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Rocket League ogromno stavi na igro prek spleta - igralcu je v vsakem trenutku na voljo več kot 100.000 soigralcev in tekmecev. 

Cena: 14,99 evra namesto 24,99 evra za različico Rocket League GOTY (Game of the year ali Igra leta), ki vključuje še tri dodatke.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Odlična in napeta zgodba v vesolju Vojne zvezd. Igralec sprejema številne odločitve, ki vplivajo na potek igre, svoj lik pa razvija tako, kot mu najbolj ustreza. Čeprav se uri za Jedija (v univerzumu Vojne zvezd so to dobri fantje), se lahko s svojimi dejanji približa tudi temni strani Sile in postane Sith (slabi fantje). 

Star Wars: Knights of the Old Republic | Foto: Star Wars: Knights of the Old Republic

Cena: 2,49 evra namesto 9,99 evra

Fallout 4

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Po jedrski vojni, ki je opustošila svet, se leta 2287 znajdemo med ruševinami nekdanjih ameriških velemest in se trudimo preživeti tako, da zbiramo surovine in opremo, se pajdašimo z drugimi preživelimi in zgradimo lasten zaselek. Fallout 4 velja za eno najboljših videoiger leta 2015. Oglejte si napovedni film:

 

Cena: 19,79 evra namesto 59,99 evra

Papers, Please

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

V eni najboljših iger leta 2013 postanemo obmejni policist v izmišljeni državi Arstotzka. Leto je 1982, pravkar je bilo konec šestletne vojne s sosednjo državo, iz katere v Arstotzko zdaj prihajajo številni imigranti. Naša naloga je pregledovanje njihovih dokumentov.

Vsakega imigranta lahko zavrnemo, če menimo, da v našo državo prihaja z zlimi nameni, kot so terorizem, tihotapstvo ali druga oblika kriminala. Če nismo prepričani, zakaj se želi nekdo preseliti k nam, ga lahko preverimo podrobneje (prstni odtis, pogled pod oblačila) in celo zaslišimo.

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Sprejmemo lahko tudi podkupnino, da nekoga spustimo čez mejo, a moramo paziti, da na koncu meseca ne zaslužimo preveč, saj lahko preiskavo sprožijo tudi proti nam.

Oglejte si, kako je videti igranje Papers, Please:

Cena: 3,59 evra namesto 8,99 evra

Mount & Blade: Warband

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

V M&B: Warband postanemo plemič, plačanec ali izobčenec, ki si ustvarja ime skozi bitke, politične spletke in dobra oziroma slaba dela. Warband ne pozna domišljijskih elementov, kot so zmaji ali čarovnije, temveč ponuja bolj realistično srednjeveško prelivanje krvi s konjenico, meči, kopji in puščicami. 

Kako je videti bitka v Warband:

Cena: 4,99 evra namesto 19,99 evra

FTL: Faster Than Light

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Svojevrstna vesoljska pustolovščina s pogledom od zgoraj, v kateri postanemo kapitan vesoljske ladje. To lahko nadgrajujemo z novimi tehnologijami ter popravljamo okvare, ki nam lahko ogrozijo posadko, zbiramo opremo in surovine, se bojujemo proti drugim rasam vesolja ...

FTL v akciji:

Cena: 2,99 evra namesto 9,99 evra

World of Goo

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

S kroglicami packarije, ki ji razvijalca te igre pravita Goo (goo je sicer tudi angleški izraz za packarijo, umazanijo oziroma kakršnokoli lepljivo snov), moramo graditi konstrukcije in z njimi doseči izhod iz posamezne stopnje, ki ga predstavlja sesalna cev.

Zgradbe iz packarije so zelo majave in upoštevajo pravila gravitacije. Igralec, ki se mu bo mudilo, v World of Goo ne bo prišel daleč, saj je treba razmišljati.

World of Goo v gibanju:

Cena: 0,99 evra namesto 9,99 evra

Counter Strike: Global Offensive

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Ravbarji proti žandarjem, natančneje specialci proti teroristom. Global Offensive je igra za vse, ki si želijo taktičnih in realističnih strelskih bitk, ki ne trajajo dolgo. Soigralce je vedno mogoče najti, saj CS:GO praktično v vsakem trenutku igra več sto tisoč ljudi po vsem svetu. Oglejte si, kako je videti tipična partija Global Offensive:

Cena: 9,37 evra evra namesto 13,99 evra

Valve Complete Pack

Fotogalerija
1 / 4

Skoraj 20 iger razvijalca Valve za ceno ene same. V paketu je sicer nekaj naslovov, ki danes niso več aktualni, a njihova imena zbledijo ob drugih še vedno odličnih igrah v kompletu, ki pa še danes spadajo med najboljše vseh časov: fenomenalni akcijski pustolovščini Half-Life in Half-Life 2 z vsemi dodatki, ugankarski igri Portal in Portal 2, sodelovalno in noro zabavno klanje živih mrtvecev za več igralcev Left 4 Dead in Left 4 Dead 2. Zraven je tudi zgoraj opisani Counter Strike: Global Offensive.

Cena: 13,63 evra namesto 134,85 evra

Grand Theft Auto V

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

Najbolje prodajana igra na Steamu v zadnjem letu. GTA V igralcu omogoči, da lahko počne praktično vse, kar mu srce poželi.

Foto: Steam | Foto: Foto: Steam

V gromozanskem odprtem svetu, polnem ljudi, ki živijo vsak svoje življenje, lahko oopravlja naloge za različne kriminalne združbe, krade, zbira ali predeluje avtomobile, dirka po cesti, vodi in zraku, se uči letenja, z motocikli preskakuje vlake, kupuje nepremičnine, skače z jadralnim padalom, hodi v hribe, se potaplja ... Možnosti je resnično nešteto.  

To je Grand Theft Auto V:

Cena: 29,99 evra namesto 59,99 evra

Ne spreglejte