SiolNET. Digisvet Gaming
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sonyjevo futuristično naglavno čudo že naprodaj

3

termometer

HMZ-T3, robustna očala brez leč, s katerimi uporabnik film ali igro doživi dobesedno iz prve osebe, bodo te dni začela izginjati iz Sonyjevih skladišč. Cena sicer ne bo všeč vsem.

Pripomoček gledalca ali igralca postavi neposredno v središče dogajanja, to stori z dvema zaslončkoma tipa OLED, ki prikazujeta sliko v ločljivosti 720p. Nameščena sta v osrednjem, najbolj obilnem delu naprave, zaradi bližine očem pa uspešno simulirata 750-palčni zaslon (če imperialne enote prevedemo v metrične, to pomeni, da bi diagonala zaslona merila več kot 19 metrov). Z drugimi besedami – uporabnik tako ni le opazovalec, temveč udeleženec akcije.

HMZ-T3 sicer omogoča tudi predvajanje prostorskega zvoka in 3D-vsebin, prek povezave HDMI pa je združljiv s televizorji in osebnimi računalniki, konzolami in celo mobilnimi telefoni ter tablicami. Zadevo je mogoče za 999 dolarjev (735) oziroma 1.300 funtov (1.540 evrov) že naročiti v ZDA in Veliki Britaniji. Cena za EU še ni znana, bo pa glede na smernice po konverziji vsaj po številkah najbrž precej podobna ameriški.

"Gledalnik" smo sicer preizkusili na septembrskem sejmu potrošniške elektronike IFA 2013 v Berlinu. Vtis je bil pretežno pozitiven, je pa seveda vprašanje, kaj se začne ob dolgotrajni uporabi dogajati z očmi. Dlje od petih minut nam v napravico HMZ-T3 Sonyjevi predstavniki namreč niso dovolili buljiti, pa čeprav smo, da smo prišli na vrsto, čakali skoraj petkrat toliko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin