Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
27. 11. 2015,
18.49

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Steam črni petek Matic Tomšič

Petek, 27. 11. 2015, 18.49

5 let

Razprodaja, ki je ne smete zamuditi, če ste ljubitelj računalniških iger

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na platformi za nakupe, zbiranje in poganjanje računalniških iger Steam trenutno poteka jesenska razprodaja. Poiskali smo nekaj najboljših kupčij.

Tradicionalna Steamova razprodaja v tem letnem času je drugačna od prejšnjih, saj ni časovno omejenih znižanj cen iger (tako imenovani flash sale). Vse akcije tako trajajo do 1. decembra, ko bo jesenske razprodaje konec. Steam je sicer znižal cene kar 8.904 igram in razširitvam zanje.

Katerih kupčij torej ne smemo spregledati? To je nekaj najboljših iger, ki jih lahko kupimo za občutno nižjo ceno od običajne. Našli smo tudi legendarne igre, ki spadajo na seznam najboljših vseh časov, na voljo pa so praktično za drobiž.

Borderlands + Borderlands 2 (11,99 evra, 80 odstotkov ceneje) – kot eden od plačancev na planetu Pandora se spopadamo s hordami pošasti, razbojnikov in zlobnimi megakorporacijami. Serijo Borderlands odlikujejo samosvoj videz, nadgrajevanje opreme v slogu domišljijskih iger (vendarle gre za strelsko akcijo) in humor, veliko humorja.

Elite: Dangerous (12,37 evra, 67 odstotkov ceneje) – postanite pilot svoje vesoljske ladje v natančni repliki naše galaksije Rimske ceste, ki jo naseljuje na deset tisoče drugih igralcev.

The Witcher 3: Wild Hunt (29,99 evrov, 50 odstotkov ceneje) – v tretjem Witcherju igramo kot Geralt, lovec na pošasti, ki se potika po čudoviti domišljijski pokrajini in za plačilo rešuje težave njenih prebivalcev. To spremlja močna, napeta zgodba, med potekom katere mora igralec sprejemati odločitve, ki ga lahko pozneje nepričakovano udarijo po glavi.

Euro Truck Simulator 2 (3,99 evra, 80 odstotkov ceneje) – kot pove že njen naslov, v tej igri po evropskih cestah vozimo tovornjake, a je tudi nalezljiva simulacija vodenja prevozniškega podjetja. Najprej vozimo sami, nato pa lahko kupimo več tovornjakov in najamemo voznike, ki bodo to počeli za nas. ETS2 ima tudi obširno skupnost igralcev, ki igro na Steamu plemeniti z dodatki, kot so nova vozila, misije in fizikalni modeli. Priljubljena je tudi pri slovenskih igralcih:

Fallout: New Vegas Ultimate Edition (6,79 evra, 66 odstotkov ceneje) – v tej igri, ki igranje domišljijskih vlog in nadgrajevanje sposobnosti glavnega lika kombinira s prvoosebno akcijo, izvemo, kakšna bi bila svetovna prestolnica igralništva, Las Vegas, po globalnem jedrskem spopadu.

Kerbal Space Program (23,99 evra, 40 odstotkov ceneje) – simulacija vesoljskega programa, ki dosledno upošteva zakone fizike. Zgradimo lahko raketo in jo pošljemo na Luno ali proti Jupitru, a če bo sestavljena površno, ne bo zapustila niti izstrelitvene ploščadi.

Star Wars: Knights of the Old Republic in njeno nadaljevanje (2,99 evra za vsako, 70 odstotkov ceneje) – potezni domišljijski igri v okolju Vojne zvezd. Prva velja za eno najboljših iger vseh časov, druga po kakovosti ne zaostaja.

Grand Theft Auto V (35,99 evra, 40 odstotkov ceneje) – v nadvse živem digitalnem velemestu, ki močno spominja na Los Angeles, prevzamemo nadzor nad tremi kriminalci. Ob streljanju policistov in kraji avtomobilov lahko v GTA V počnemo marsikaj, podrobnosti preverite v tem prispevku:

The Stanley Parable (2,39 evra, 80 odstotkov ceneje) – to pravzaprav ni igra, temveč pripoved, katere rdečo nit s svojimi odločitvami piše igralec sam. Kako je to videti, preverite v spodnjem posnetku:

Total War: Rome II - Emperor Edition (13,74 evra, 75 odstotkov ceneje) – velika strategija s še večjimi bitkami, v kateri postanemo cesar starega Rima ali pa katere od nasprotnih političnih frakcij v antični Evropi.

Portal in Portal 2 (3,79 evra, 80 odstotkov ceneje) – prvoosebni igri brez streljanja, v kateri nosimo puško za ustvarjanje povezanih portalov (primer: če en portal ustvarimo na tleh, drugega pa na stropu in skočimo v prvega, bomo padli iz stropa), prek katerih moramo napredovati po stopnjah. Sliši se preprosto, a je lahko neverjetno zapleteno.

Skyrim: Legendarna izdaja (7,49 evra, 75 odstotkov ceneje) – domišljijska igra v velikanski zasneženi pokrajini, kjer lovimo zmaje, raziskujemo temnice in antične kripte ter se učimo veščin, kot so lokostrelstvo, čaranje in mešanje zvarkov. Preberite naš opis:

Zbirka Deus Ex (8,24 evrov, 75 odstotkov ceneje) – futuristično serijo prvoosebnih strelskih iger Deus Ex odlikuje to, da jih lahko igramo, kot želimo, saj nam ponuja možnost nadgrajevanja glavnega lika z raznovrstnimi bioničnimi vsadki. Z njimi postaja natančnejši strelec, bolj gibčen in neopazen, hitrejši heker. Če tega ne želimo, nam za dokončanje vseh stopenj ni treba uničiti niti enega sovražnika.

Half-Life in Half Life 2 (1,74 evra za vsako, 75 odstotkov ceneje) – prva je prednica vseh sodobnih prvoosebnih strelskih iger, ki poznajo interakcijo z okolico in fizikalne zakone, druga pa njena v vseh pogledih izboljšana naslednica. Od njunih izidov je minilo že 17 oziroma 11 let, a še vedno nudita odlični igralni izkušnji, dejstvo, da spadata med najboljše igre vseh časov, pa je splošno sprejeto.

Ne spreglejte