Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
3. 6. 2015,
14.20

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Steam Matic Tomšič

Sreda, 3. 6. 2015, 14.20

5 let

Največja digitalna trgovina z igrami bo vračala denar

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Več kot 120 milijonov uporabnikov, ki računalniške igre kupuje in igra na servisu Steam, bo od zdaj upravičenih do vračila denarja v največ 14 dneh od nakupa katerekoli igre.

Za igro, ki uporabniku servisa Steam ni všeč, ki je njegov računalnik ne more poganjati ali pa jo je preprosto kupil po nesreči, bo v zameno za umik iz osebne knjižice iger (Library) od zdaj mogoče prejeti vračilo kupnine. Če ste igrali manj kot dve uri, lahko vrnete Podjetje Valve, lastnik digitalne trgovine in platforme za poganjanje iger Steam, je na spletni strani sporočilo, da bo lahko vsak uporabnik s pošiljanjem zahtevka na help.steampowered.com "vrnil" igro, ki jo je igral manj kot dve uri, od nakupa pa še ni minilo 14 dni. Celotno kupnino bo v obliki nakazila na račun PayPal ali v denarnico Steam Wallet prejel nazaj v največ tednu dni. Vračanje denarja bo veljalo tudi za dodatke za igre oziroma tako imenovane vsebine DLC, a le tiste, ki z namestitvijo in zagonom ne vplivajo na potek izvirne igre (kot je višanje stopnje ali sposobnosti igralčevega lika). V 48-urnem oknu bo (sprva sicer samo za igre, ki jih razvija Valve, kot je Counter Strike: Global Offensive) mogoče vrniti celo predmete, kupljene neposredno v igrah prek sistema mikrotransakcij.

Vračanje kupnin ni enako brezplačnemu preizkusu, opozarja Valve Uporabniki Steama, ki bodo sistem vračanja iger zlorabili za brezplačno preizkušanje novih naslovov, bodo slej ali prej odkriti, s tem pa jim bo odvzeta pravica do nadaljnjega vračanja kupljenih izdelkov, opozarja Valve. Najbrž jo bodo izgubili tudi uporabniki, ki bodo igro prodali tik pred razprodajo in jo nato kupili po nižji ceni, pa čeprav tovrstnega goljufanja nova pravila izrecno (še) ne prepovedujejo.

Bolje zdaj kot nikoli Steam se z novimi pravili za vračanje iger in kupnine, ki jih njegova skupnost zahteva že celo desetletje, pridružuje drugim velikim digitalnim trgovinam z igrami. Origin, ki ga upravlja založnik iger Electronic Arts, uporabnikom že dve leti ponuja sedemdnevni rok za reklamacijo nakupov, na GOG.com pa lahko igre, ki na vašem računalniku ne delujejo, vrnete v 30 dneh od nakupa.

Ne spreglejte